Technológie

Aspire V7: Výkonný ultrabook tenký iba 2,4 cm

"Priaznivci systému Windows 8 a vysokého výkonu na cestách sú z ultrabooku Acer Aspire V7 nadšení. Tento tenký notebook s dotykovým displejom je tým najlepším, čo súčasný technologický pokrok ponúka."

Erik Stríž, 21. októbra 2013 10:00
Aspire V7 Foto: Acer


Nie je to tak dávno, čo boli notebooky nevkusné, ťažké, finančne nedostupné a v teréne len veľmi obmedzene použiteľné počítače. Tie súčasné sú však vo všetkom presne opačné - majú krásny elegantný vzhľad, sú ľahké a výkonné a ich rozmery také, že ich bez najmenších problémov so sebou môžete vziať aj do príručnej batožiny v lietadle. Presne taký je aj Acer Aspire V7, moderný ultrabook s prekrásnym displejom a ohromujúcim výkonom.

Výkonný procesor a veľká pamäť


Acer Aspire V7 je po technickej stránke typickým predstaviteľom moderných ultrabookov. Je tenký iba 24 milimetrov, využíva výkonnú batériu s pracovnou výdržou vyše 7 hodín, 15,6-palcový displej s multidotykovým ovládaním a prehľadnú klávesnicu s nízkym zdvihom a zvýšenou odolnosťou pred ľahším poškodením.

Aspire V7 s hliníkovým vekom displeja Foto: Acer
Výkon ultrabooku je nevšedne vysoký, jeho operačná pamäť dosahuje kapacitu až 8 gigabajtov a využíva procesor Intel Core i7. S grafickým procesorom Intel HD Graphics 4400 dokáže bez problémov prehrať aj Full HD filmy, prenášať Full HD video prostredníctvom videohovoru alebo spúšťať na výkon náročné moderné hry.

Inteligentné dotykové ovládanie


Vstavaný touchpad sa ovláda veľmi podobne ako súčasné inteligentné telefóny a tablety. Jedným prstom ovládate kurzor na ploche displeja a s použitím dvoch prstov môžete približovať fotografie a dokumenty. Ak na touchpad položíte dva prsty a rovnobežne ich posuniete smerom k sebe, na displeji sa bude presúvať webstránka alebo PDF dokument aj bez použitia kolečka na myši alebo bez stlačenia šípky na klávesnici. Funkčná vyspelosť je dôvodom, prečo tento touchpad výrobca nazval “ZoomPerfect”.

Acer Aspire V7 Foto: Acer
Nech sú ale doplnkové funkcie touchpadu akokoľvek vyspelé, bežného používateľa najviac zaujme možnosť ovládať ultrabook so systémom Microsoft Windows 8 cez dotykový displej. Ten v ultrabooku sa správa presne tak isto, ako na ktoromkoľvek modernom tablete. Podporuje funkciu približovania a vzdialenia dokumentu pomocou spájania prstov, dokáže zobraziť naposledy použité aplikácie posunutím prsta zľava doprava a takisto dokáže otočiť fotografiu podľa toho, ako si natočí samotný používateľ s pomocou prstov.

4 reproduktory v jednom notebooku


Keď si dnes zákazník kupuje notebook, očakáva, že splní všetky jeho požiadavky. A nie vždy má záujem len pracovať alebo študovať, často chce z notebooku počúvať hudbu alebo hrať hry. Práve preto výrobca vybavil ultrabook Aspire V7 rozšíreným stereo systémom. Celkovo štyri reproduktory sa starajú o to, aby bol zvuk zreteľný, čistý a s dostatočným dôrazom na čistú interpretáciu basov a výšok.

Model V7 sa na pohľad podobná na hierarchicky nižšie postavený V5. Líšia sa výbavou a mierne aj dizajnom. Foto: Acer
Dnes nachádzame v predajniach a v ponukách internetových obchodov nespočetné množstvo ultrabookov a tenkých notebookov a vybrať si spomedzi nich je ťažké. Je preto dobré vedieť, na ktoré z nich sa môžeme spoľahnúť o niečo viac a práve tie náš výber zužujú. A Acer Aspire V7 jednoznačne patrí medzi tie, ktoré sa v tomto výbere dostanú až do finále.

Komentáre