Technológie

Aplikácia Snapseed upravuje aj škaredé fotky do krásy

"Fotky môžete upravovať priamo vo svojom mobile a výsledok bude lepší, akoby ste ich prehnali cez slávny fotošop. "

Erik Stríž, 2. mája 2017 14:00
Aplikácia Snapseed na smartfóne Moto Z Foto: Webmagazin.sk
Moderné mobilné telefóny nemajú problémy ani s tak náročnými výpočtovými úlohami, akými sú úpravy fotografií a videa. Vďačíme za to veľkým technologickým firmám, ktoré každým rokom prinášajú na trh nové výkonnejšie procesory, väčšie pamäte a v neposlednom rade aj kvalitnejšie displeje. Prakticky akýkoľvek smartfón, aj ten najlacnejší, dokáže upravovať fotografie tak, aby z nich vyťažil to najkrajšie.

Aplikácia s názvom Snapseed, ktorá je dostupná zadarmo na zariadeniach so systémom Android aj iOS, patrí k najlepším svojho druhu. Dokáže robiť zázraky na počkanie a aj zo zlej fotografie dokáže spraviť takú, ktorú si radi zverejníte na Facebooku či Instagrame.

Aplikácia Snapseed na smartfóne Moto Z: Pestrá paleta funkcií, ktoré zvládne použiť aj úplný laik. Stačí sa s aplikáciou chvíľu pohrať. Foto: Webmagazin.sk
Po nainštalovaní a otvorení aplikácie stačí otvoriť akúkoľvek fotografiu uloženú v pamäti telefónu a okamžite môžete začať s úpravami. Treba položiť prst na okrúhle tlačidlo so symbolom ceruzky (ten sa štandardne používa ako symbol na úpravu akéhokoľvek obsahu), následne sa na obrazovke objaví pomerne veľký počet nástrojov. Môžete zaostrovať, rozmazávať alebo upravovať celkový jas fotografie, prípadne vyretušovať nedokonalosti. Ľuďom, ktorí už majú nejaké tie skúsenosti s úpravou fotografií na počítači, sa bude páčiť aj úprava takzvaných kriviek. To je už o niečo vyššia úroveň v počítačových zručnostiach.

Aplikácia Snapseed na smartfóne Moto Z: Upraviť sa dá prakticky čokoľvek, čo súvisí s obrazom. Jas, sýtosť farieb, vyváženie bielej, HDR, môžete vyberať filtre a nastavovať ich intenzitu. Foto: Webmagazin.sk
Aplikácia ponúka aj využívanie filtrov, ktoré sú dôsledne prepracované. Do fotografií môžete vkladať módny lesk, šum typický pre staršie analógové kamery, upravovať kontrast alebo nastavovať orámovanie či vinetáž. Sú to šikovné a praktické funkcie, ktoré vedia spraviť aj z obyčajnej fotky takú, ktorú si radi zverejníte na svojom profile niekde na Facebooku alebo Instagrame. Výborne funguje funkcia úpravy intenzity HDR, teda dynamického rozsahu. Táto funkcia rozjasňuje farby a zjemňuje prechody medzi svetlými a tmavými oblasťami na fotografii. Práve úprava HDR je to, čo umožňuje spraviť z obyčajnej fotografie peknú.

Nielen dámy nepochybne ocenia funkciu „Zlepšiť tvár“, ktorá tváre na fotografii dokáže rozjasniť a odstrániť jej nedokonalosti.

Aplikácia Snapseed na smartfóne Moto Z: Počas úprav môžete fotky aj približovať, aby ste lepšie videli detaily. Foto: Webmagazin.sk
Upravené fotografie sa potom dajú stlačením jedného tlačidla uložiť do pamäte telefónu, pričom pôvodná fotografie ostane zachovaná. Nemusíte sa preto báť, že by ste úpravami prišli o originál, aj keď oň pravdepodobne už nemáte záujem.

Pre mnohých bude akousi garanciou spoľahlivosti skutočnosť, že za Snapseedom stojí samotný Google, ktorý sa aktívne stará o aktualizovanie aplikácie. Snapseed je zadarmo a dá sa spustiť na väčšine mobilných telefónov a tabletov.


Odkaz na stiahnutie pre Android: Google Play - Snapseed
Odkaz na stiahnutie pre iOS: iTunes - Snapseed



ODPORÚČAME TIEŽ:
Nájsť rovnováhu medzi časom online a offline vám pomôže táto appka
Na svete je prvý mobil s 360° kamerou, vyrába dokonalé selfie
Tento rok sa začne predávať inteligentné oblečenie, jeho cena nepoteší
Tento Slovák má doma rekordnú zbierku starších mobilov

Komentáre