Technológie

Aspire V3: Notebook stvorený pre hráčov

"Notebooky pre vášnivých hráčov a pre profesionálnych dizajnérov či grafikov nikdy neboli také pekné, ako práve dnes. Model Aspire V3 od Aceru. "

Erik Stríž, 22. októbra 2013 10:00
Herný notebook Acer Aspire V3 Foto: Acer


Acer Aspire V3 už svojím vzhľadom napovedá o tom, že nie je len ďalším priemerným notebookom. Výrazná čierna opierka na zápästie s obsiahnutým inteligentným touchpadom vytvára k časti s klávesnicou veľký kontrast, ktorý je opäť znásobený čiernym lemom okolo 17-palcového displeja. Aspire V3 sa predáva v dvoch variantoch spracovania klávesnice. Ten väčší v 17-palcovej verzii je vybavený aj numerickou časťou klávesnice, zatiaľ čo menší variant obsahuje iba tú základnú časť.

Displej: 17,3”, Full HD 1920×1080 px, ComfyView LCD LED
Ovládanie: touchpad ZoomPerfect, klávesnica
Rozmery a hmotnosť: 41,4×27,5×31 cm, 3,2 kg
Systém: Microsoft Windows 8 64 bit
Procesor: Intel Core i7, NVIDIA GeForce GTX 760M
Pamäte: 32 GB DDR3 RAM, 256 GB SSD, 1 TB HDD


17,3-palcový displej pracuje s Full HD rozlíšením, teda 1920×1080 pixelov. To znamená, že obraz je mimoriadne čistý a detailný, čo ocenia v prvom rade grafici a ľudia, ktorí radi hrajú hry na najvyšších detailoch. Displej využíva technológiu ComfyView a LCD panel s LED podsvietením. Zaujímavosťou je, že povrch displeja je matný, takže absorbuje okolité svetlo a nevytvára tak neobľúbené odlesky. Je však potrebné pripomenúť, že notebook Aspire V3 nebudú majitelia často prenášať, svoje pevné miesto nachádza na stole v interiéri.

Stroj z pekla


Displej však nie je to, čo robí z notebooku Aspire V3 výnimočnú hernú konzolu. Tým niečím je ohromujúci výkon definovaný 4-jadrovým pokrokovým procesorom Intel Core i7, operačnou pamäťou RAM vo veľkosti neuveriteľných 32 GB a vyspelým grafickým procesorom NVIDIA GeForce GTX 760M. Toto výkonné jadro s nevídanými parametrami dopĺňa vstavaný SSD disk s kapacitou 256 GB a dodatočný až 1 TB harddisk.

Herný notebook Acer Aspire V3 Foto: Acer
A keďže moderné hry pre PC sa stále predávajú na optických diskoch, je notebook vybavený optickou mechanikou Blu-ray so schopnosťou čítania aj zapisovania. Zaujímavosťou je technológia Intel Turbo Boost 2 - tá dokáže na určitý čas zvýšiť frekvenciu, na ktorej pracuje procesor, z 2,5 na 3,1 GHz a priamo tak zlepšiť jeho výkon.

Spravíte z neho hernú konzolu


Dôraz na profesionálov a vášnivých hráčov sa ukazuje aj v oblasti konektivity. Niekedy 17-palcový Full HD displej jednoducho nestačí na to, aby používateľ naplnil svoje očakávania, a preto je notebook vybavený HDMI platformou pre prenos obrazu na televízor. Z notebooku sa tak stáva herná konzola s mimoriadnym výkonom pripojená k televízoru, na ktorom si jeden alebo viacerí hráči užijú zábavu do sýtosti.

Herný notebook Acer Aspire V3 Foto: Acer
Lákavou špecialitou je aj batéria s kapacitou 4400 mAh, ktorá dokáže notebook udržať v aktívnom hernom režime až tri a pol hodiny bez toho, aby ho bolo nutné pripojiť k nabíjačke. Avšak ten, kto skutočne rád hráva moderné hry vie, že nejaké tri hodinky nie sú nikdy dosť a že permanentne pripojená nabíjačka sa pre neho stane každodennou realitou.

Vzhľadom k tomu, že je notebook Aspire V3 vybavený 17-palcovým displejom, aj jeho rozmery patria k tým väčším. 41,4×27,5×31 cm a hmotnosť 3,2 kg robia z notebooku skôr osobný počítač s možnosťou používania bez pripojenej nabíjačky, avšak nepredpokladá sa, že by ho majiteľ nosil každý deň do práce v batohu. Ak však hľadá extrémne výkonný notebook s veľkým kvalitným displejom a primeranou cenou, potom sa z Aceru Aspire V3 stáva rozumná voľba.

Komentáre