Technológie

3 alternatívy populárneho Skype

"Skype je takzvaný VoIP nástroj, ktorý umožňuje ľuďom bezplatne telefonovať naprieč svetom prostredníctvom internetu alebo za nízke ceny aj na telefóny. Aj Skype má však svoje alternatívy."

Erik Stríž, 14. októbra 2013 10:00
Aplikácia LINE Foto: Google Play


Skype je rozšírený po celom svete, využívajú ho milióny ľudí a uplatnenie nachádza okrem bežných domácností aj v korporátnej sfére. Veľa ľudí ho využíva aj vo svojich inteligentných mobilných telefónoch a tu Skype tak veľmi spoľahlivý nie je. Kto nemá práve hi-end telefón a používa Skype, ten určite pozná nespoľahlivosť tejto aplikácie dôverne. Práve preto je dobré poznať aj alternatívy pre bezplatné videohovory cez internet.

Google Hangout


Služba Google Hangout je moderná progresívna platforma, ktorá umožňuje komunikáciu medzi používateľmi Google produktov. Každý, kto má Gmail alebo Google+, má možnosť komunikovať cez službu Hangout buď v textovej, hlasovej, alebo obrazovej forme.

Aplikácia Hangout Foto: Google Play
Aplikácia je rovnako ako Skype bezplatná a čo je najlepšie, funguje výborne na všetkých smartfónoch so systémom Android. Aj Android je totiž jedným z produktov Google a ten vynakladá veľa úsilia na to, aby boli jeho vlastné aplikácie vždy čo možno najlepšie.

Viber


Viber je používateľsky a aj hardvérovo veľmi prívetivá aplikácia, ktorej potenciál objavili už milióny ľudí na celom svete. Viber funguje prakticky na všetkých možných zariadeniach, od tých so systémom iOS od Apple, cez všeobecne populárny Android, menej úspešný Windows Phone, Blackberry, Bada, Symbian a samozrejme aj na bežných stolových počítačoch a notebookoch.

Aplikácia Viber Foto: Google Play
Rovnako ako Google Hangout a Skype aj Viber umožňuje komunikáciu hlasom, textom aj obrazom a dokáže veľmi spoľahlivo pracovať aj na lacnejších a menej výkonných mobilných telefónoch.

LINE


Aplikácia LINE patrí medzi tie najpoužívanejšie a jej potenciál stále rastie. Dnes ju podľa slov jej vývojára využíva až 260 miliónov ľudí. Čudujete sa, že ste o nej ešte nepočuli? Väčšinu používateľov totiž nachádza v Ázii a v Rusku, v Európe ju využívajú najmä v Španielsku a Švajčiarsku. LINE umožňuje komunikáciu prostredníctvom internetu formou hlasu alebo obrazu a hlasu, priamo teda konkuruje službe Skype.

Aplikácia LINE Foto: Google Play
Máte pocit, že váš Skype nepracuje tak, ako by mal? Vyskúšajte potom jednu z týchto alternatív a určite nájdete tú, ktorá splní vaše očakávania o spoľahlivosti. Za toto vyskúšanie nedáte v podstate nič okrem vlastného času, pretože všetky uvedené aplikácie sú bezplatné na stiahnutie aj používanie.

Komentáre