Štýl

Viete, prečo sú biele kuchyne najlepšie?

"Vybrať si farbu kuchynskej linky a všetkých skriniek je dôležité rozhodnutie. Veď napokon práve s touto kuchyňou budete prichádzať do kontaktu každý deň."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 6. decembra 2023 13:13
Ilustračné foto Foto: Sheila Say / Shutterstock.com
Môžete očakávať, že sa vás veľa ľudí pokúsi presvedčiť, že biela kuchyňa nie je dobrou voľbou. My vám však chceme v dnešnom článku ukázať, že biele kuchyne sú nadčasové, elegantné a vhodné pre všetkých.

Najmä vo filmoch častokrát obdivujeme krásne biele kuchyne. Viete o tom, že takúto modernú bielu kuchyňu môžete mať aj vy? Tu sú 4 dôvody, ktoré vás o tom presvedčia:

1. Biela farba upokojuje
Na rozdiel od výraznej čiernej alebo fádnej sivej je tu čistá biela farba. Má upokojujúce účinky a je dokázané, že pohľad na čistú bielu kuchyňu vie zlepšiť pochmúrny deň. Zároveň je biela svetlou farbou, vďaka čomu bude v celej kuchyni viac svetla.

2. Bielu môžete jednoducho kombinovať
Ak je vašou základnou farbou v kuchyni biela, potom si môžete položiť otázku – ako pridať farebný akcent do bielej kuchyne? Odpoveď je jednoduchá. Využiť môžete akúkoľvek farbu, prakticky kdekoľvek. Máte radi čiernu, no neviete si predstaviť čiernu kuchyňu? Biela kuchyňa s čiernymi prvkami je skvelou elegantnou alternatívou!

3. Opticky zväčší miestnosť
Biela farba spôsobuje, že priestor vidíme o niečo väčší, než v skutočnosti je. Preto sú biele kuchyne vhodné aj do malých bytov. Ak chcete celý dojem ešte viac podporiť, použite bledé farby aj na podlahu či doplnky. Nezabudnite, že čistá kuchyňa vzbudzuje tiež dojem väčšieho priestoru.

4. Je nadčasová
Ak si kúpite mramorovú kuchyňu len preto, že je mramorový vzor práve obľúbený, možno vás o pár rokov omrzí. Biela kuchyňa však neomrzí nikdy! Je nadčasová. Ak by vás niečo omrzelo, vždy môžete zmeniť farbu doplnkov a pohrať sa s farebnými akcentami.

Komentáre