Štýl

Tlačia vás nové lodičky či jesenné čižmy? Skúste jeden z týchto trikov

"Krásne lodičky sú jednou z vecí, ktorej sa žiadna z nás nevie vzdať ani za cenu toho, že si večer v nich väčšinou neužijeme, tlačia nás a zanechávajú nepríjemné pľuzgiere. "

Eva Frantová, 1. septembra 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Krásne lodičky sú jednou z vecí, ktorej sa žiadna z nás nevie vzdať ani za cenu toho, že si večer v nich väčšinou neužijeme, tlačia nás a zanechávajú nepríjemné pľuzgiere. Aj v tomto prípade však existuje cesta, ako zbytočnej bolesti predísť.

Skúste fén


Najstarším trikom, ako zväčšiť lodičky rýchlo a jednoducho je použitie tepla. Vložte do topánok, ktoré vás tlačia ponožky, poriadne ich vtlačte dovnútra a následne ich nahrievajte teplým vzduchom z fénu. Nebojte sa, topánkam sa nič nestane, ich materiál ostane rovnaký, pôsobením tepla sa však roztiahne a vaše topánky budú oveľa pohodlnejšie.

Čo tak urobiť ich mäkšími?


Ak nepotrebujete topánku zväčšiť, skôr vás trápi nepohodlné zapínanie, nalepte naň zospodu kúsok mäkkej pásky, ktorá ochráni vašu pokožku pred oškieraním a vám dodá pocit pohodlia, ktorý si vaše nôžky zaslúžia.

Možno stačí použiť gélové vložky


Občas nás však tlačí iba miesto na päte, či palci, ktoré je neustálou chôdzou viac namáhané. V takom prípade stačí, ak použijete gélové vložky, dostupné skoro v každej drogérii, ktoré vám zabezpečia pohodlné došľapovanie bez odierania nohy na miestach, ktoré vám spôsobujú problémy.

Tip na záver
Ďalšou z možností je i kúzlo so zamrznutím. Vložte do topánky vrecko naplnené vodou a následne topánku uložte do mrazničky na niekoľko hodín až kým voda vo vrecúšku nezamrzne. Jej obsah sa totiž premenou na ľad zväčší o 9% a natiahne tak vašu topánku. A komfort je na svete!

Komentáre