Štýl

Staronový trend alebo retro, vitaj späť

"Čo je in? Šesťdesiate roky s francúzskym nádychom rockerky! Aj vy ste sa v tomto pojme mierne stratili? Nevadí, začítajte sa a zistíte viac."

Diana Vaculová, 3. októbra 2014 12:00
Parfois Foto: Parfois

Ak chcete okúzliť vo večerných uliciach, potom by ste určite mali siahnuť po retro kúskoch. Nie, nemáme na mysli starú klasiku, i keď sa ňou tieto outfity nechali inšpirovať. Vyhľadávať by ste mali najmä špicaté baleríny či extravagantné klenoty, nezabudnite však ani na farby – červená v kombinácií s prúžkami alebo rockerský čierny šmrnc. Vydajte sa spolu s nami do novodobej histórie trendov!

Mary Janes


Vaše babky alebo mamy by o nich rozhodne vedeli povedať svoje. Opätok tak akurát, väčšinou v čiernej farbe, jemný prúžok cez nart. Elegancia a šmrnc v jednom. Tento trend bude hitom aj tohtoročnej jesene, takže ak v skrini máte nejaké kúsky zo šesťdesiatych rokov, neváhajte ich vytiahnuť. Výborne vyzerajú s extravagantnými pančuchami.
Marks and Spencer Foto: Marks and Spencer

Špicáky


Obyčajné ploché baleríny, ktoré majú špic. A keby len špic! Okrem toho, že sú absolútne pohodlné, sú aj in. Presvedčte sa o tom samy, keď poriadne otvoríte oči v obchodoch s topánkami, budú sa hemžiť všade. Najmä tie, ktoré sú zdobené rôznymi kamienkami alebo zlatými a striebornými aplikáciami.
Karen Millen Foto: Karen Millen

Masívne a kvalitné


Reč je o náhrdelníkoch, ktoré by túto jeseň mali jednoznačne zdobiť vaše krky. Napriek tomu, že sú v móde najmä masívne klenoty, ktoré často končia v okolí kľúčnej kosti, ak si chcete predĺžiť driek, pokojne siahnite aj po klasickejších dlhých náhrdelníkom. Jediné pravidlo, ktorým by ste sa mali riadiť, je, že ak si už dáte takýto masívny prvok, na ostatné doplnky sa radšej vykašlite. No a čo sa kvality týka, odporúčame do nich investovať. Pretože v lepších obchodoch zoženiete aj také, ktoré na pohľad síce pôsobia, ako keby mali desať kíl, no sú ľahučké ako pierko.
Parfois Foto: Parfois

Rock and roll


Ten určite patrí k šesťdesiatym rokom. No patrí aj k hitom tejto jesene, a preto sa nečudujte, ak sa v každom druhom obchode bude objavovať rockerské oblečenie. Práve naopak, pokojne siahnite po tričkách či koženej bunde. Zažiarite!
H&M Foto: H&M

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Topánková jeseň: Viete, čo na nohy?
Slovenská móda vycestovala, vo Viedni sa predstavili štyri značky
Fashion LIVE! predstaví módne trendy v 29 kolekciách
Vieme, čo bude trendy túto jeseň, pozrite sa na to s nami

Komentáre