Štýl

Noblesný návrat do doby slušnosti a galantnosti

"Šiesta módna prehliadka kreatívneho zoskupenia La Vie je za nami, užilo si ju viac než 400 milovníkov módy. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 24. novembra 2023 13:01
Champs Élysées de La Vie bola noblesným návratom do doby slušnosti a galantnosti Foto: Lucia Semeníková
Priestor, ktorý dokonale vytvoril atmosféru parížskej ulice Champs Élysées a dokonalé francúzske šansóny v podaní Emy Hutkovej, bol len úvodnou emóciou, ktorá sa stupňovala počas celej módnej a zážitkovej šou.

Herecký výkon Mariannky Mackurovej a spevácky výkon Kataríny Adamíkovej, stvárňujúce Edit Piaf, otvorili módnu prehliadku, na ktorej módna návrhárka Viera Futáková predstavila svoje tri originálne kolekcie.

Úvodná s názvom Amèlie patrila exkluzívnym svadobným šatám. Druhá Jacqueline bola o elegantných modeloch inšpirovaných Parížom a tretia Opfélie bola prehliadkou spoločenských šiat a inšpiráciou na blížiacu sa plesovú sezónu. Krásne modelky vyniesli na mólo originálne a rafinované modely, vyznačujúce sa ženskosťou, príjemnou okázalosťou a pompéznosťou.

Prekvapením večera bola Manon - prehliadka verných klientok Viery Futákovej v modeloch, v ktorých prišli na módnu prehliadku. Medzi nimi nemohla chýbať Anastasija Kuzminová, ktorej to na móle veľmi pristalo.

Celú módnu prehliadku a program umelecky doplnili tanečníci a herci Alžbeta Šúrová, Vladimír Ďatelinka, Filip Tóth, Adam Valjent, Ema Laura Pálková a Tamara Demečková. Vyvrcholením večera a módnej šou bolo vystúpenie klavírneho virtuóza Michala Mroceka, ktorý zahral autorskú skladbu One heart one world.

Foto:Lucia Semeníková

Hostí počas večera sprevádzal moderátor Marek Polomský, Slovak Tango zase hudobne podčiarklo celkovú atmosféru 30.- 60-tych rokov Paríža. Táto módna šou bola zároveň pripomienkou slušnosti, vyberaných spôsobov, tolerancie a vzájomnej úcty, ktoré boli kedysi prirodzenou súčasťou našich životov, no postupne sa z ich vytrácajú. Veľmi pekným gestom organizátorov bola držba šiat z dielne módnej návrhárky. Získaná suma poputuje do Základnej školy pri Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici.

Kreatívny tím La Vie tvoria Viera Futáková, Veronika Huťková a agentúra Madelaine.
Viac info na www.laviebb.sk

Komentáre