Štýl

Nová módna ikona? Malý princ George rozpútal šialenstvo

"Malý britský princ, v poradí tretí následník trónu, je na svete iba pár dní a už má na módny svet rovnaký vplyv ako jeho mama Kate Middleton."

Veronika Rosputinská, 29. júla 2013 10:00
Na snímke novonarodený princ George, ktorého princ William ukázal prvýkrát verejnosti. Foto: TASR/AP Photo
Narodenie britského princa sledovali milióny ľudí a najmä v rodnej Británii to rozpútalo hotové šialenstvo. Ešte pred pôrodom ľudia v stávkových kanceláriách vsádzali na to, či sa narodí chlapec alebo dievča, na koho sa bude podobať, ako sa bude volať a kadečo ďalšie. A keď sa konečne narodil, davy ľudí čakali pred nemocnicou, aby jeho prvé verejné vystúpenie videli naživo.

Na snímke princ William a jeho manželka Kate si nesú svojho novonarodeného syna princa Georga. Foto: TASR/AP Photo
Čo za šialenstvo malý princ spôsobí, však nečakal nikto. Britské mamičky chcú mať všetko, v čom sa George na verejnosti ukáže. Po deke aj šatke, jediných dvoch veciach, ktoré rodičia Kate a William svojmu synovi v deň jeho predstavenia vystriedali, sa len tak zaprášilo.

Takto sa rodí módna ikona


Malá nottinghamská firma GH Hurt & Son má dlhoročné prepojenie na kráľovskú rodinu. Pred pôrodom poslala mamičke Kate deku Merino, podobnú, v akej bol zabalený v roku 1982 aj novorodenec William. Vtedy ešte nikto z firmy netušil, že práve v tejto deke rodičia predstavia svojho syna.

Deka Merino, v ktorej bol zabalený malý princ, sa dá kúpiť aj online. Foto: Ghhurt.com
Zdroj z firmy pre MailOnline uviedol, že od predstavenia princa na verejnosti v deke z ich dielne telefón nonstop vyzváňa a pribudlo toľko online objednávok ako nikdy predtým.

Rovnaký „efekt princa Georga“ pocítila aj firma Aden + Anais, ktorá vyrába dojčenský tovar. V ich bielej bavlnenej šatke so vzorom svetlozelených vtáčikov si rodičia odniesli svojho princa domov.

Zakladateľka firmy Raegan Moya-Jones pre Telegraph povedala: „Sme naozaj vďační, že sa pár rozhodol predstaviť princa práve v našom výrobku, je to veľká česť.“

Efekt kráľovskej rodiny


Kate Middleton sa módnou ikonou stávala postupne. V študentských časoch randenia s princom bola známa skôr športovou módou a ležérnym štýlom, po zásnubách začala svoj šatník meniť na formálnejší a po svadbe sa z nej stala skutočná dáma hodná titulu vojvodkyne.

Na snímke novonarodený princ George. Foto: TASR/AP Photo
Je preto prirodzené, že ženy po celom svete milujú jej štýl a veľmi rady sa jej podobajú. Keď si na seba vezme niečo z bežne dostupných kolekcií obchodných reťazcov, všetok tento tovar je z políc obchodov hneď preč. Kate Middleton dnes patrí k najvplyvnejším osobnostiam v módnom priemysle.

Že sa takou osobnosťou stane aj malý princ George, tiež nie je prekvapenie. Briti kráľovskú rodinu zbožňujú a obchodníci s detským tovarom, ktorý nepatrí medzi najsilnejšie módne odvetvia, si mädlia ruky.

Komentáre