Štýl

Ešte stále nepoznáte svoj typ pleti? Skúste tento jednoduchý test

"Ak stále neviete, ktorý krém, či čistiacu vodu používať, skúste náš jednoduchý test a všetko vám bude oveľa jasnejšie."

Eva Frantová, 23. augusta 2016 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Pokožka nás často dokáže zarmútiť práve tým, ako sa správa v kombinácii so zmenou počasia, prostredia či radu produktov, ktoré v súvislosti s ňou používame. Ak stále neviete, ktorý krém, či čistiacu vodu používať, skúste náš jednoduchý test a všetko vám bude oveľa jasnejšie.

Vyskúšajte si vyčistiť pleť micerálnou vodou, ktorá vás zbaví všetkých nečistôt a zároveň pripraví vašu pleť na následnú hĺbkovú regeneráciu. Čistenie preveďte naozaj dôkladne, nezabudnite na krk a čeľusť, tých sa totiž pri práci najviac dotýkame a preto sa ľahšie zanášajú baktériami.

Následne počkajte zopár minút a naneste na pleť zmývateľný čistiaci gél. Ak pokožka reaguje napätosťou, je pravdepodobné, že ste nositeľkou suchého typu. Ak naopak pociťujete úľavu, vaša pleť sa zbavila prebytočného oleja a opäť dokáže slobodne dýchať.

Ak vás však čistiaci gél príjemne schladí a prinesie vám úľavu, možno patríte do kategórie tých, ktoré vlastnia normálny typ pokožky. Príliš sa nemastí, no ani nevysušuje. Pogratuluje si, nie veľa z nás môže povedať to isté.

Komentáre