Štýl

Ktorý opätok je zdravý, a ktorý naopak životu nebezpečný?

"Ako to je s opätkami a zdravím našich nôh? Je vôbec bezpečné nosiť ich každý deň? "

Eva Frantová, 11. augusta 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Každá z nás obľubuje inú výšku opätku. Niektorým stačia dva či tri centimetre, iné nedokážeme vyjsť na ulicu bez patrične vysokých lodičiek. Ako to však je s opätkami a zdravím našich nôh? Je vôbec bezpečné nosiť ich každý deň?

Ide o to, aké


Základom je, aby ste si vybrali také opätky, ktoré vám nespôsobujú ťažkosti a dokážete na nich pohodlne chodiť. Krásne topánky nie sú všetkým, dôležité je, aby ste pri ich nosení pociťovali radosť a nie neustálu bolesť.

Menšie sú lepšie


Aj keď vo všeobecnosti platí, že nižšie opätky sú zdravšie, nezaťažujú chrbticu a poskytujú vašim nohám oveľa väčšiu oporu, balerínam a plochým sandálom by ste sa mali radšej vyhýbať. Ich rovná podrážka totiž spôsobuje plochosť nôh, tie pri dlhodobej chôdzi začínajú bolieť a vy sa cítite nepohodlne. Preto radšej voľte 2-3 centimetrové opätky, ktoré sú stále šik a pritom nebolia.

Čo s veľkými?


Ak sa však vysokých opätkov jednoducho neviete vzdať, nemusíte. Skúste však voliť tie z platformou, ktorá vaše nohy zdvihne a zmenší tak výškový rozdiel. Pozor však pri výbere obuvi. Aj platforma môže pôsobiť nevkusne, preto treba zvoliť takú, ktorá sa hodí na danú príležitosť a k vášmu celkovému outfitu.

ODPORÚČAME AJ:
Máte už vo svojom šatníku braletku? Ak, nie robíte chybu
Trápi mastná ofina v lete i vás? Skoncujte s tým
Pripravte svoje pery na matný rúž domácim peelingom
Buďte trendy a oblečte si kuloty, sú neskutočne in

Komentáre