Hudba a film

VIDEO: Chinaski neplačú, majú nový singel

"Skladbu Není nám do pláče vybral ako úvodnú pieseň albumu hlavný producent Greg Haver, ktorý stojí aj za mimoriadne úspešným ostatným albumom skupiny s názvom Rockfield."

TASR, 10. februára 2017 8:00
Na snímke Michal Malátný zo skupiny Chinaski. Foto: FOTO TASR - František Iván
Chinaski, jedna z najúspešnejších českých skupín, vydávajú na jar nový album. Nahrávku, ktorá vzniká v niekoľkých štúdiách na rôznych miestach na svete, predznamenáva pilotný singel Není nám do pláče.

„Premietli sme do pesničky naše skúsenosti štyridsiatnikov. Niektoré veci už nie sú ako v dvadsiatich, ale naďalej sa máme skvele. O tom to celé je,“ priznáva frontman kapely Michal Malátný a dodáva, že pesnička, v ktorej cituje doterajšie najväčšie hity kapely, dodá názov aj celému albumu.

Skladbu Není nám do pláče vybral ako úvodnú pieseň albumu hlavný producent Greg Haver, ktorý stojí aj za mimoriadne úspešným ostatným albumom skupiny s názvom Rockfield. Ten kapele priniesol tri veľké rádiové hity, niekoľko ocenení vrátane Anděla v kategórii Skupina roka. Muzikanti s Haverom už od minulého roku trávili čas nahrávaním a skladaním v Austrálii, kde vznikla aj skladba Není nám do pláče, londýnskych Dean Street Studios alebo aktuálne na Novom Zélande.



„Našli sme producenta, ktorý má našu stopercentnú dôveru. Predtým sme neustále sedeli v štúdiu a všetci sme do toho hovorili. Teraz má Greg posledné slovo a zatiaľ to funguje,“ doplňuje Malátný s tým, že tentoraz do tímu zobrali aj ďalšieho producenta Stefana Skarbeka, s ktorým sa na jeseň vybrali nahrávať do kalifornskej púšte.

Chinaski bez publicity na záver minulého roka spustili webovú stránku neninamdoplace.cz. Inšpirovala ich k tomu pozitívna atmosféra nových pesničiek na albume. „Všade okolo nás sa to hemžilo negatívnymi správami, ale my sme chceli ukázať, že život nie je zlý,“ hovorí gitarista František Táborský a dodáva: „Vyzvali sme preto ľudí, aby fotili alebo natáčali svoje šťastné okamihy a podelili sa o ne s ostatnými na webe. Bez akejkoľvek propagácie a bez toho, aby sme povedali, že za projektom stojíme, sú na stránke stovky fotiek ľudí, ktorým 'není do pláče'. Chceme v tom určite pokračovať a pokúsiť sa s našimi fanúšikmi vytvoriť najväčšiu galériu šťastných okamihov.“

Zatiaľ ostatný album Chinaski nazvaný Rockfield, ktorý vydali pred dvomi rokmi, sa hneď po vydaní stal platinovým a najpredávanejším v Českej republike. Úspešné boli aj single z albumu Víno, Každý ráno či Slovenský klín, ktoré sa stali dlhodobo najhranejšími pesničkami českých rádií. Za album, ktorý vyšiel aj na vinylovej platni, kapela získala tri nominácie na české ceny Anděl a zo slávnostného ceremoniálu si odniesla sošku za Najlepšiu skupinu.

Chinaski zároveň spúšťajú predpredaj jesenného českého turné, ktoré začnú 24. októbra v Ostrave a skončia 16. novembra v pražskej O2 aréne. Medzitým kapela postupne dorazí do Brna, Hradce Králové, Českých Budějovic, Zlína, Jihlavy a Liberca. Skupina už na jeseň minulého roka avizovala, že až do začiatku turné nebude koncertovať a nevystúpi ani na letných festivaloch.

TASR informoval PR manažér Roman Helcl zo spoločnosti BrainZone.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Komajota nahrala vlastnú verziu Gypsy Love, má aj netradičný videoklip
VIDEO: Twenty One Pilots zverejnila videoklip k singlu Heavydirtysoul
Highlighty týždňa: Beyoncé je tehotná, prekonala rekord na Instagrame
Šalamún a Sibyla opäť ožívajú. Muzikál Sibyla mieri do Bratislavy

Komentáre