Hudba a film

VIDEO: Album Lovely Creatures je lahôdkou pre priaznivcov Nicka Cavea

"Nahrávka s podtitulom The Best Of 1984-2014 obsahuje všetky zásadné skladby a je k dispozícii hneď v niekoľkých formátoch. "

TASR, 17. mája 2017 11:00
Nick Cave Foto: TASR/AP
Známy austrálsky hudobník Nick Cave vydal nový album Lovely Creatures. Rekapituluje ním svoje roky s kapelou The Bad Seeds. Nahrávka s podtitulom The Best Of 1984-2014 obsahuje všetky zásadné skladby a je k dispozícii hneď v niekoľkých formátoch.

Spevák, skladateľ, multiinštrumentalista, herec, scenárista a spisovateľ v jednej osobe, to je Nick Cave. Zoskupenie The Bad Seeds založil v roku 1983 na troskách kapely The Birthday Party a zišiel sa v ňom napríklad s multiinštrumentalistom Mickom Harveym alebo gitaristom Blixom Bargeldom. Skupina je dnes považovaná za jednu z najoriginálnejších post-punkových a alternatívnych rockových kapiel.



Lovely Creatures vychádza v základných verziách 2CD a 3LP, ďalej ako 3CD+DVD aj vo verzii 3CD+DVD+kniha. Lahôdkou pre skutočných priaznivcov muzikanta s temnou dušou je najbohatšia verzia s publikáciou, ktorá má 256 strán a obsahuje osobné fotografie členov kapely, rôzne reprodukcie alebo spevákove ilustrácie. Zostava jednotlivých CD sa v jednotlivých verziách líši.

Spevák, skladateľ a multiinštrumentalista Nick Cave (rodený Nicholas Edward Cave, *22.9.1957, Warracknabeal, Victoria, Austrália) zostavil v roku 1983 vlastnú rockovú formáciu Nick Cave & The Bad Seeds. V júni 1984 vydali debutový album From Her To Eternity. Na svojom konte majú dnes šestnásť albumov, ten najnovší Skeleton Tree vydali v septembri 2016. Nick Cave & The Bad Seeds boli 13. júla 2013 hlavnou hviezdou tretieho dňa festivalu Bažant Pohoda.


TASR informovala Renáta Tomášová, marketingová a promo manažérka vydavateľstva Warner Music.

ODPORÚČAME AJ:
Už čoskoro: Shakira vydá po trojročnej pauze nový album
Alain Delon začne na jeseň nakrúcať svoj posledný film, bude o láske
VIDEO: Sláčik musí ladiť s hudobníkom i nástrojom, hovorí ich výrobca
Na Žákovic Open prídu Tata Bojs, Katarzia, Lavagance aj Hex

Komentáre