Hudba a film

Tyršovo nábrežie bude po dvoch rokoch opäť hostiť majáles

"Mestský open air festival od roku 2008 tradične otvára sezónu bratislavských kultúrno-spoločenských podujatí."

TASR, 6. mája 2022 11:19
Snímka z Bratislavského majálesu na Tyršovom nábreží, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer


Tyršovo nábrežie na petržalskom brehu Dunaja má po dvoch rokoch opäť hostiť mestský festival Bratislavský majáles. Počas piatka a soboty (7. 5.) je pripravený najmä hudobný program, chýbať by však nemali ani detské divadielka (s tlmočením do ukrajinčiny) a gastrozóna. Vstup na podujatie je bezplatný.

O čistotu areálu festivalu sa postará mestská organizácia Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), ktorá zabezpečí šesť triediacich staníc. Pre návštevníkov si zároveň pripravili aj program. „Deti sa určite potešia smetiarskemu autu, ktoré si budú môcť kompletne preliezť a vyskúšať si môžu aj správne triedenie odpadu,“ približuje hlavné mesto na sociálnej sieti.

Dospelých čakajú napríklad aj informácie o novinke OLO, a to zbere kuchynského bioodpadu, o výstavbe najväčšej kompostárne na Slovensku i o budúcnosti odpadového hospodárstva v Bratislave.

O pitnú vodu na festivale sa postará Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS), ktorá zabezpečí nové prenosné bezdotykové fontánky.
Počas dvoch dní čakajú návštevníkov koncerty skupín a interpretov ako Billy Barman, Polemic, Para, Hex, Medial Banana, Vec a ďalší. Radegast zóna, street food, detské divadlo, OLO stan a príjemná atmosféra jarného nábrežia Dunaja.
Bratislavský majáles je mestský open air festival, ktorý od roku 2008 tradične otváral sezónu bratislavských kultúrno-spoločenských podujatí.

Tradičný Petržalský majáles pripravila na rovnaké dni aj najväčšia bratislavská mestská časť. Konať sa má v piatok a sobotu na Dostihovej dráhe, ponúknuť chce vystúpenia speváckeho zboru, detských i dospelých folklórnych súborov či dychovej hudby. V sobotu by nemal chýbať ani detský program. Vstup na podujatie je rovnako bezplatný.




Komentáre