Hudba a film

Továrne na špeciálne efekty: Toto všetko dokážu!

"Existujú spoločnosti, ktoré sa venujú výhradne tvorbe špeciálnych efektov pre filmy a reklamy. Predstavujeme druhú štvoricu z nich. "

Erik Stríž, 13. júna 2014 14:00
Pixomondo a jeho práca na filme Ironman 2 Foto: Pixomondo


V prvej časti nepravidelného seriálu o špeciálnych filmových efektoch sme vám priniesli video prezentácie štyroch spoločností, ktoré vytvárajú takzvané VFX a CGI. VFX sú vizuálne efekty, CGI je počítačom vytváraná scéna - vrátane postáv a ich pohybov. Tieto spoločnosti poskytujú svoje služby nielen filmárom, ale aj rôznym reklamným agentúram, pre ktoré vytvárajú vskutku impozantné televízne spoty a orientujú sa tiež v hernom priemysle.

Dnes sa pozrieme na video prezentácie štyroch ďalších spoločností. Ich spoločným menovateľom sú práce na veľkorozpočtových filmoch.

Blur Studio


Spoločnosť Blur Studio môže byť známa predovšetkým fanúšikom moderných hier. Blur Studio a ich CGI animácie sa tešia veľkej popularite a spoločnosť má vysoký kredit aj medzi odborníkmi na špeciálne efekty a animácie. V oficiálnom videu predstavujúcom výber toho najzaujímavejšieho z doterajšej tvorby Blur Studia máte možnosť zhliadnuť to najlepšie, čo herný priemysel súčasnosti ponúka. V mnohom by sme našli podobnosť s vývojárskou spoločnosťou Blizzard Entertainment, ktorej filmy k hrám sú priam kultové.



Look Effects


Spoločnosť Look Effects tento mesiac predstavila svoje vlastné promovideo, v ktorom chce odprezentovať svoje realizácie na väčších filmových projektoch. Zaujať vás môžu počítačom doplnené scenérie z nového filmu Grandhotel Budapesť, ale aj efekty pripravené pre rôzne reklamy.



Oblique FX


Vo videu štúdia Oblique nechýba nič. Nájdete v ňom realizácie na filmoch aj reklamách, v ktorých sa uplatnili virtuálne postavy, počítačom generované prostredia a animácie, masívne deštrukcie budov, skoky z idúceho vlaku a aj také detaily, o ktorých by ste nikdy nepovedali, že boli doplnené počítačom.



Pixomondo


To najlepšie sa zvyčajne ponecháva až na koniec a platí to aj pre tentokrát. Štúdio Pixomondo je známe predovšetkým v okruhu odborníkov. Spoločnosť má na konte realizácie pre veľkorozpočtové filmy ako Sucker Punch, Ironman 2, Super 8 či Red Trails.



Významná časť tvorby tohto prestížneho štúdia filmových efektov sa týka ich dodávania pre rôzne reklamy. Pixomondo je podpísané pod množstvom televíznych reklám pre spoločnosti ako Mercedes-Benz, Peugeot, Porsche, Mini, Panasonic, Lufthansa a ďalšie.

Komentáre