Hudba a film

Štyri koncertné tipy: Müller, Kirschner, Klus či Chris Dave?

"Prichádza na vás spolu s jarnými dňami aj túžba po dobrom hudobnom zážitku? Ak áno, tieto štyri koncertné tipy sú ako stvorené pre vás!"

TASR, Webmagazin.sk, 11. marca 2014 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván


Niektorí preferujú vypočuť si svojho obľúbeného interpreta počas ranného behu, iní radi relaxujú pri prehrávaní si videoklipov a ďalší zas nepohrdnú hudobným zážitkom naživo. Ak patríte do poslednej kategórie, tieto štyri koncertné tipy možno vylepšia deň práve vám.

Richard Müller a Dan Bárta v Banskej Štiavnici


Spevák Richard Müller, ktorý aj po 30 rokoch na scéne vypredáva jednu sálu za druhou, sa v letných mesiacoch predstaví len na niekoľkých koncertoch na Slovensku. Iba na jednom z nich bude mať po svojom boku špičkového českého speváka Dana Bártu. Spoločne vystúpia v piatok 20. júna na novom hudobnom festivale BS City Beats, ktorý sa bude konať na amfiteátri v Banskej Štiavnici. Na koncerte určite zaznejú klasiky ako Tlaková níž alebo Milovanie v daždi, ktoré v ich podaní naživo pod holým nebom ešte nikdy nezazneli a možno už nikdy potom ani nezaznejú.

Na festivale BS City Beats (20.-21. júna) sa okrem Richarda Müllera predstaví aj brightonský skladateľ, spevák, DJ, gitarista a producent Fink, od ktorého môžeme čakať šikovné narábanie s elektronikou, prvkami blues, folku i dubu a zvuk všadeprítomnej akustickej gitary. Popri tomto Angličanovi vydávajúcom na značke Ninja Tune sa v Banskej Štiavnici ukáže tiež berlínska formácia Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom. Kým Müller a Bárta na amfiteátri banského mesta vystúpia v piatok 20. júna, Fink a Jazzanova svoje umenie predvedú v sobotu 21. júna.

Chris Dave vystúpi na One Day Jazz Fest 2014


Ďalší z cyklu svojich jazzových festivalov One Day Jazz Fest uvedie už o pár dní známy slovenský bubeník Martin Valihora. Po legendách Hiromi, Tower of Power či Chaka Khan prijal tentokrát pozvanie vystúpiť na Slovensku svetoznámy americký bubeník Chris Dave.

Projekt One Day Jazz Fest sa už druhý rok po sebe predstaví v dvoch mestách, v Bratislave i v Košiciach. Milovníci jazzu na východnom Slovensku si dlhoočakávanú hudobnú šou vychutnajú ako prví, 11. apríla v košickom Kulturparku. Hneď na druhý deň, 12. apríla sa festival predstaví v Bratislave v Ateliéri Babylon.

Tomáš Klus pridáva ďalší koncert v Bratislave


Český hudobný fenomén posledných rokov Tomáš Klus rozširuje sériu koncertov, s ktorými v máji zavíta aj na Slovensko. Pôvodne mal absolvovať päť koncertov v Bratislave, Žiline, Trenčíne, Nitre a v Banskej Bystrici.

Turné na Slovensku začína 19. mája v bratislavskom Majestic Music Clube, kde bude hrať aj o deň neskôr (20. 5.). Nasledujú Žilina (22. 5., Holiday Inn), Trenčín (23. 5., Piano Club), Nitra (26. 5., PKO). Svoju veľkolepú koncertnú šnúru zakončí Tomáš Klus 27. mája v Banskej Bystrici (Ministry of fun).

Jana Kirschner naposledy s Morušou Bielou


Jana Kirschner chystá jediný koncert v Bratislave. Po úspešnom minuloročnom turné majú tak bratislavskí fanúšikovia poslednú príležitosť naživo počuť album „Moruša Biela“. Speváčka zaspieva 18. mája v Ateliéri Babylon skladby „Sama“, „Promenáda“ či „Divná“ a predvedie dynamickú šou. Úspešná speváčka a skladateľka sa predstaví s vynovenou zostavou hudobníkov.

Speváčka Jana Kirschner Foto: TASR/Michal Svítok
„Projekt Moruša sa stále mení. Ľudia prichádzajú a odchádzajú. Najdôležitejšie je nájsť svojich ľudí. Takých, ktorí vám veria a zdieľajú s vami nejakú víziu. S takými ľudmi je radosť pracovať. Nezáleží až tak na skúsenostiach, skôr mám pocit, že sa tomu človek musí oddať a prijať to ako výzvu. Chcem dať šancu mladým muzikantom, takže sa na pódiu objavia aj úplne nové tváre,“ vysvetľuje speváčka.

Komentáre