Hudba a film

Spotlight je podľa filmových kritikov najlepší film roka

"Film rozpráva o tom, ako tím reportérov z novín Boston Globe počas rok trvajúceho vyšetrovania odhalil zneužívanie detí katolíckou cirkvou v bostonských cirkevných inštitúciách. "

TASR, 10. januára 2016 10:00
Záber z filmu Spotlight. Foto: screenshot youtube.com
Film Spotlight (Sledovačka) režiséra Thomasa McCarthyho zvolila americká Národná spoločnosť filmových kritikov (NSFC) za najlepší film roka 2015. Členovia NSFC, ktorí sa zišli v nedeľu v Lincolnovom centre múzických umení v New Yorku, súčasne udelili filmu cenu za najlepší scenár, informovala tlačová agentúra AP.

Film rozpráva o tom, ako tím reportérov z novín Boston Globe počas rok trvajúceho vyšetrovania odhalil zneužívanie detí katolíckou cirkvou v bostonských cirkevných inštitúciách. Za strhujúci a pravdivý príbeh dostali Pulitzerovu cenu.

Minulý mesiac označilo Spotlight za najlepší film roka Združenie filmových kritikov v Los Angeles. Film je tiež nominovaný na Zlatý glóbus v kategórii najlepší film.

Národná spoločnosť filmových kritikov označila za najlepšieho herca Michaela B. Jordana v úlohe Adonisa Johnsona vo filme Rocky, ktorý je siedmym filmom o boxe od roku 1976.

Za najlepšiu herečku zvolila Charlotte Ramplingovú v manželskej dráme 45 rokov.


ODPORÚČAME AJ:
Pán prsteňov - Spoločenstvo prsteňa príde do Bratislavy
Boj o Oscara: Bude sa uchádzať aj slovenský film?
V komédii Padesátka sa na plátna kín vrátia snowboarďáci Kotek a Mádl
Hitparáda vianočných hitov: Ktorý svetový hit je váš najobľúbenejší?

Komentáre