Hudba a film

Skupina Lucie pripravuje nový album. Predstaví ho aj na Slovensku

"Budúci rok, na jeseň 2018, skupina zároveň vyrazí na halové turné na podporu novej platne."

TASR, 14. novembra 2017 9:00
Vľavo spevák David Koller a vpravo spevák a gitarista Robert Kodym počas koncertu skupiny Lucie. Foto: TASR/Jakub Kotian
Najslávnejšia česká kapela Lucie vydá po šestnástich rokoch nový album Evoluce. Nahráva ho v pôvodnej, najznámejšej zostave Michal Dvořák (klávesy), Robert Kodym (gitara), David Koller (bicie) a P.B.CH (basgitara). Vydanie je naplánované na jar 2018.

Evoluce Tour


Budúci rok, na jeseň 2018, skupina zároveň vyrazí na halové turné na podporu novej platne. Evoluce Tour 2018 začne Lucie 13. novembra v Ostrave, ďalšie koncerty odohrá v Brne (18.11.), Prahe (24.11.), Bratislave (27.11.) a Košiciach (30.11.). Predpredaj vstupeniek na turné, na ktorom okrem noviniek odznejú aj všetky zásadné hity kapely, štartuje tento týždeň v sieti TicketLIVE.

„Lucie nadviaže na svoje najväčšie úspechy. S novým repertoárom a v spolupráci s tými najlepšími v odbore od nás aj zo zahraničia,” hovorí pre médiá Ladislav Vajdička z manažmentu BrainZone, pod ktorý legendárna česká kapela prešla. „Zastrešovať aktivity Lucie je pre náš tím veľkou motiváciou. V spolupráci s hudobníkmi chceme spoločne zobrať to najlepšie z histórie kapely a na tom stavať nový príbeh. Z tohto konceptu v podstate vychádza aj názov Evoluce. Tešíme sa, rovnako ako fanúšikovia, na nové pesničky, album a turné,” dodáva.



Legendárna kapela


Lucie vstúpila na hudobnú scénu v roku 1985. Prvým sólovým albumom bol eponymný z roku 1990, posledným zase Dobrá kočzka, která nemlsá z roku 2002. Lucie za svoju kariéru dosiahla snáď všetky možné úspechy a ocenenia, ktoré sú v Čechách a na Slovensku v hudobnej brandži možné. Kapela je aj aktuálne držiteľom titulov interpret, skupina a album jubilejného 25. ročníka hudobných cien Anděl. So všetkými troma úvodnými štúdiovými nahrávkami pokorila magickú hranicu 100.000 predaných nosičov. Celkovo skupina predala viac ako milión albumov. Lucie tiež drží české prvenstvo vo vypredaní pražskej O2 Arény v troch koncertoch za sebou.

TASR informoval Roman Helcl, PR manažér spoločnosti BrainZone.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Celeste Buckingham: Pre album Bare som sa duševne rozobrala
Štyri tipy, ako predĺžiť život maskare
Emma Drobná vydala debutový album, texty si napísala sama
Do kín mieri Vražda v Orient exprese s hviezdnym obsadením

Komentáre