Hudba a film

Rýchlo a zbesilo 7: Pôjde Brian O´Conner do dôchodku?

"Podľa amerického magazínu našiel režisér James Wan spôsob, ako sa v pripravovanom filme dôstojne rozlúčiť so zosnulým Paulom Walkerom."

Veronika Rosputinská, 4. januára 2014 13:00
Paul Walker s hereckým kolegom Vinom Dieselom. Foto: TASR/AP Photo


Od tragickej dopravnej nehody, pri ktorej zahynula hviezda filmov Rýchlo a zbesilo, Paul Walker, prešiel už viac ako mesiac a režisér aj celý štáb sa pomaly spamätávajú zo šoku a pripravujú na opätovné spustenie natáčania. Najväčším problémom bolo, ako sa vysporiadať so stratou hlavnej hviezdy dôstojne a s úctou.

Najnovšie o vývoji situácie informoval magazín The Hollywood Reporter, podľa ktorého štúdio už našlo spôsob, ako vo filme využiť zábery, ktoré Paul Walker stihol natočiť pred svojou smrťou a tak, aby uspokojili fanúšikov série. Postava Briana O´Connera, ktorú Walker stvárnil v piatich zo šiestich častí série, by v siedmom pokračovaní nemala umrieť, ako si to doteraz mnohí mysleli.



Zdroj pre magazín povedal, že po smrti herca sa stretli režisér James Wan, scenárista Chris Morgan a vedúci štúdia Jeffrey Kirschenbaum, aby si pozreli scény, ktoré Walker stihol natočiť. Potom upravili existujúci scenár tak, aby postava Briana O´Connera bola do filmu zahrnutá, ale aby sa s ňou zároveň dôstojne rozlúčili a séria mohla ďalej pokračovať.

Briana O´Connera sa údajne nerozhodli vo filme zabiť, ale poslať do dôchodku. Vzhľadom na fakt, že samotný Paul Walker našiel smrť práve v rýchlom aute, ktoré film v podstate glorifikuje, to môže byť tá lepšia možnosť. Či sa bude páčiť aj fanúšikom, ťažko povedať, keďže internet je plný vyjadrení, že bez Paula Walkera už Rýchlo a zbesilo nebude mať zmysel.

Oficiálne vyjadrenie štúdia o tom, aký bude osud postavy Briana O´Connera v pripravovanom filme, zatiaľ zverejnené nebolo. Známy je iba dátum premiéry, ktorý sa z júla 2014 presunul na apríl 2015.

Komentáre