Hudba a film

Peter Nagy pripravuje Pianko Tour, s klavírom a tichými piesňami

"Nagya bude na turné sprevádzať klavirista Pavol Bartovic. Spoločne už nacvičujú skladby na turné."

TASR, 22. septembra 2017 10:00
Spevák Peter Nagy. Foto: TASR/Jakub Kotian
Peter Nagy pripravuje Pianko Tour, s ktorou navštívi 14 slovenských miest. Nestarnúce hity aj poetické balady zahrá a zaspieva v jedinečných intímnych aranžmánoch. Sprevádzať ho bude klavirista Pavol Bartovic a sláčikové kvarteto. Hity Parfémy, Zákony hada, Poďme sa zachrániť či Kristínka iba spí zaznejú v nových úpravách, prvýkrát 16. októbra v Bratislave.

Peter Nagy je značka, ktorá vyše 30 rokov úspešne funguje na česko-slovenskej scéne. Spevák, skladateľ, hudobník, textár a hudobný producent má na konte 16 albumov, z ktorých sa doteraz predali viac ako dva milióny nosičov.

„Dlho som hľadal názov pre svoj vysnívaný program, ktorý by bol postavený na zvuku klavíra a z tichých piesní môjho repertoáru. Nakoniec mi napadlo, že „Pianko“ je to najkratšie - názov, ktorý sa nevnucuje a dobre sa pamätá. Tiché piesne, ako ich volám, sú pre mňa tie, ktoré som si skladal na každom albume tak trochu pre svoje pesničkárske svedomie. Je ich dosť, ale najviac sa fanúšikom páčia Milenci na snehu, Nad nami zomrel skladateľ, Agáty alebo Bóje,“ vysvetlil spevák.



Nagya bude na turné sprevádzať klavirista Pavol Bartovic. Spoločne už nacvičujú skladby na turné. „Pavol Bartovic už niekoľkokrát zaskakoval v našej kapele Indigo, naposledy pri živej nahrávke koncertu Peter Nagy 30 rokov na scéne alebo na tohtoročnom koncerte v Londýne. A často ho môžete vidieť v TV reláciách, kde treba profíka, ktorý hrá z nôt. Paľo má svoj rukopis a dokáže byť oporou aj pri sólo náročných skladbách. Skúšame, aby sa naše vnímanie piesní zjednotilo,“ dodáva Peter.

„Ktosi múdry povedal, že pieseň, ktorá nie je počutá, nie je piesňou. Pieseň nesie určitý pozitívny odkaz a ľudia to dnes v tejto besnej dobe akoby viac potrebovali. Vidím to na sebe. Čím je horší tento svet, tým viac dobra okolo seba potrebujem. Niekedy ma fanúšikovia vedia dojať. Píšu pekné komentáre na sociálnej sieti. Cítim, že tie texty som nepísal zbytočne, že niekto si ich obľúbil a rozumie im tak, ako som to myslel aj ja... Tam sa moja spokojnosť uzatvára...“ doplnil spevák.



Turné začína 16. októbra v Bratislave, ďalšími zastávkami budú Nitra (17.10.), Trenčín (19.10.), Trnava (20.10.), Žilina (22.10.), Martin (23.10.), Banská Bystrica (24.10.), Lučenec (6.11.), Poprad (8.11.), Prešov (10.11.), Levoča (11.11.), Michalovce (13.11.), Košice (14.11.) a Humenné (16.11.).

Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal. TASR informovala Nora Krchňáková, PR manažérka agentúry NK Factory.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Anastacia sa vracia v plnej sile, vydáva nový album Evolution
Božský Karel Gott plánuje jedinečný koncert na Slovensku
Skupina Fresh Out Of The Bus si získava nových fanúšikov
Vanda vydáva nový album Valor, chce ním zaujať aj Južnú Ameriku

Komentáre