Hudba a film

No Name uviedli do slovenského éteru novú pieseň S láskou

" K piesni S láskou plánuje skupina No Name nakrútiť aj videoklip. Nový album šestice hudobníkov vyjde začiatkom októbra."

TASR, 5. septembra 2015 8:00
Na archívnej snímke uprostred Igor Timko zo skupiny No name. Foto: TASR – František Iván
S láskou je názov nového singlu, s ktorým do éteru prichádza košická skupina No Name. Zložil ju spevák a líder kapely Igor Timko. Singel S láskou je o tom, že človek dokáže plnohodnotne žiť, až keď je milovaný. K piesni, ktorá má rovnaký názov ako pripravovaný album No Name, plánujú hudobníci nakrútiť aj videoklip.

„Čím viac si uvedomujeme, že človek dokáže plnohodnotne žiť len vtedy, keď je milovaný. Skrátka všetko sa dá, ale ustáť to vieme len s láskou. Nová pieseň je z môjho autorského pera a hudba aj text vznikali súčasne. Tento spôsob tvorby považujem za najlepší, pretože hudba s textom dozrievajú tým najprirodzenejším spôsobom. Navyše to, že v našej kapele sú autori, ktorí sú disponovaní textovo aj hudobne, nám dáva pocit slobody. Preto nie sme odkázaní na externých skladateľov,“ uviedol pre médiá Timko.

K piesni S láskou plánuje skupina No Name nakrútiť aj videoklip. Nový album šestice hudobníkov vyjde začiatkom októbra. „Na klip sme oslovili Juraja Lehotského. Obhliadky nových lokácií do klipu sme absolvovali na konci prázdnin. Nový album vydáme, ak sa nič dramatické nestane, presne 5. októbra. Naše ďalšie hudobné dieťa sa bude volať rovnako ako singel, teda S láskou,“ dodal líder kapely.

Na novom albume sa podieľali všetci členovia skupiny, ktorá hrá v zostave Igor Timko - spev, Dušan Timko - gitara, Ivan Timko - bicie, Roman Timko - gitara, Vilo Gutray - basgitara a Zoli Sallai - klávesy. Už pravidelným hosťom albumov skupiny No Name je aj Martin Gašpar, ktorý hosťuje na basovú gitaru v niekoľkých piesňach.

„V dnešných moderných spôsoboch ponímania hudby je pomaly netradičné už aj to, že kapela hráva na živých – reálnych hudobných nástrojoch. Samozrejme, že si v štúdiu pomáhame technológiami, bez nich to už v súčasnosti nejde,“ dodáva na záver Igor Timko.

Prvým singlom z pripravovaného albumu je už v éteri známa skladba Povedz mi. Jej autormi sú bratia Dušan a Igor Timkovci. Pieseň je o tom, ako si ľudia komplikujú život a pritom prehliadajú sféry skutočného šťastia. Skupina má za sebou aj dvojkoncert v Pezinku s českou kapelou Chinaski. Pre fanúšikov pripravujú začiatkom budúceho roka turné.

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.

ODPORÚČAME AJ:
Hollywoodsky búrlivák Charlie Sheen oslavuje polstoročnicu
Meryl Streep sa kvôli úlohe rockerky učila hrať na gitare
Skupina One Direction si dopraje ročnú umeleckú prestávku
Adam Ďurica získal zlatú platňu a predstavil svoj najnovší videoklip

Komentáre