Hudba a film

Filmové ceny MTV: Ktorý film porazil oscarového víťaza?

"Na rozdiel od väčšiny ocenení, o ktorých rozhodujú odborníci, tieto venovali filmovému svetu diváci. Na ceremónii nechýbala ani pocta zosnulému Paulovi Walkerovi."

TASR, 15. apríla 2014 6:00
Zľava Leslie Mann, Cameron Diaz, Nicki Minaj a Kate Upton vyhlasujú víťaza v kategórii najlepší mužský herecký výkon. Foto: TASR/AP Photo


Filmové ceny MTV, o ktorých nerozhodujú naslovovzatí odborníci z branže, ale internetové publikum, sa odovzdávali v pondelok v noci. Najlepším celovečerným filmom sa stal sci-fi triler Hry o život: Skúška ohňom. Film pozbieral tiež ceny za najlepšie herecké výkony.

Jennifer Lawrencová a John Hutcherson získali za svoje úlohy Katniss a Peeta, ktorí bojujú o život, aby dali utláčanej spoločnosti nádej, ceny za najlepší ženský a mužský herecký výkon. Druhý diel filmovej ságy Hry o život nakrútený podľa rovnomennej literárnej predlohy porazil dokonca aj tohtoročný najlepší oscarový film 12 rokov otrokom.

Channing Tatum pózuje s cenou v kategórii Cena pre priekopníka a so svojou manželkou Jennou Dewanovou. Foto: TASR/AP Photo
O víťazoch filmových cien MTV rozhodovalo publikum na internete a hlasovanie pokračovalo aj počas väčšej časti slávnostného galavečera, ktorý sa uskutočnil v Los Angeles. Filmové ceny MTV sú príležitosťou pre filmových fanúšikov vybrať si svojich favoritov - na rozdiel od väčšiny ocenení filmového sveta, o ktorých rozhodujú odborníci.

Idol tínedžerov Zac Efron prevzal cenu za najlepšie vystúpenie "bez košele", ktorú prevzal štýlovo hore bez. Za najlepší bozk hlasujúci zvolili ten, o ktorý sa podelila trojica Will Poulter, Jennifer Anistonová a Emma Robertsová v komédii My sme Millerovci.

Speváčka Rita Ora odopína košelu Zacovi Efronovi, ktorý si prevzal cenu v kategórii Najlepší výkon bez košele vo filme Ne/zadaní/. Foto: TASR/AP Photo
Moderátor večera, 50-ročný O'Brien, bol viditeľne starší ako väčšina ocenených i divákov v publiku, konštatovala agentúra Associated Press. V hudobnej časti programu zaspievali Rihanna a Eminem, ktorí sa v lete vydajú spoločne na turné, duet The Monster.

Prítomní tiež vzdali poctu hercovi Paulovi Walkerovi, známemu z filmov Rýchlo a zbesilo, ktorý zahynul vlani pri havárii v aute.

Víťazi 22. ročníka filmových cien MTV:


Film roka: Hry o život: Skúška ohňom.
Najlepší ženský herecký výkon: Jennifer Lawrencová (Hry o život: Skúška ohňom)
Najlepší mužský herecký výkon: Josh Hutcherson (Hry o život: Skúška ohňom)
Prelomový herecký výkon: Will Poulter (My sme Millerovci)
Najlepší bozk: Emma Robertsová, Jennifer Anistonová a Will Poulter (My sme Millerovci)
Najlepšia bitka: Orlando Bloom a Evangeline Lillyová s ohyzdami vo filme Hobit: Smaugova pustatina
Najlepší komediálny výkon: Johan Hill (Vlk z Wall Street)
Najlepší výkon bez košele: Zac Efron (Ne/zadaní/)
Najlepší lotor: Mila Kunisová (Cesta do krajiny Oz)
Najlepšia filmová premena: Jared Leto (Klub poslednej nádeje)
Najlepší hudobný okamih: Vystúpenie Backstreet Boys, Jaya Baruchela, Setha Rogena a Craiga Robinsona, vo filme To je koniec!
Najlepšie vystúpenie v medailóniku: Rihanna (To je koniec!)
Obľúbená postava: Tis v podaní Shailene Woodleyovej (Divergencia)
Najlepší desivý výkon: Brad Pitt (Svetová vojna Z)
Najlepšia dvojica vo filme: Vin Diesel a Paul Walker ( Rýchlo a zbesilo 6)
Trapný okamih: Leonardo DiCaprio (Vlk z Wall Street)
Najlepší hrdina: Henry Cavill (Muž z ocele)
Cena pre priekopníka: Channing Tatum
Generačná cena: Mark Wahlberg


Móda z červeného koberca

Komentáre