Hudba a film

V novom klipe skupiny Lucie hrá hlavnú úlohu vyše 30 000 fanúšikov

"Kapela prichádza so živým videom a plánuje jesenné česko-slovenské turné. "

TASR, 17. februára 2018 9:00
Na snímke členovia českej skupiny Lucie, zľava David Koller a Robert Kodym počas koncertu. Foto: TASR/Lukáš Grinaj
Vypredaný futbalový štadión Eden, to čo sa doteraz žiadnej inej českej skupine nepodarilo a úctyhodná scéna s mnohými hosťami. To boli na začiatku leta 2016 kulisy, v ktorých sa najslávnejšej československej kapele Lucie podarilo zaznamenať video k hitu Chci zas v tobě spát v životnej forme. Kapela, ktorá práve po šestnástich rokoch nahráva nový album Evolucie, tak prichádza so živým videom a plánuje jesenné česko-slovenské turné.

Evoluce Tour 2018 začína Lucie 13. novembra koncertom v Ostrave. Ďalšími zastávkami budú Brno (18.11.), Praha, ktorá uvidí dva koncerty (23. a 24.11.), Bratislava (27.11.) a Košice (30.11.).

Silný zážitok


"Koncertná verzia Chci zas v tobě spát bola v ten večer veľmi emotívna. Tiež som stál vzadu na pódiu a keď ľudia začali spievať, akoby prehlušili všetko ostatné. Bol to neuveriteľne silný zážitok, ktorý sa nám podarilo zaznamenať," spomína režisér Jan Turek, ktorý stojí aj za dokumentom Lucie: Príbeh jednej kapely a aktuálny videoklip zároveň zostrihal.,

"Navyše David bol v neuveriteľnej hlasovej forme a my sme mali na české pomery výpravnú techniku. Štadión snímalo 20 kamier, lietali sme s dronom a na pódiu sme mali päť kameramanov. A to nepočítam ďalšie GoPro, ktoré sme umiestňovali na hudobné nástroje,“ dodáva režisér. Rovnako veľký dôraz ako obrazu, venovala Lucie aj mixu zvuku. Ten mal na starosti Pavel Karlík v štúdiu Sono.




Obkolesení fanúšikmi


"Aj napriek tomu je na klipe najkrajšie to, že hlavnú úlohu hrá viac ako 30.000 našich fanúšikov v hľadisku štadióna Eden. Ďakujeme im za vytvorenie skvelej atmosféry. Za mňa to patrí určite k najväčším hudobným zážitkom s kapelou Lucie," hovorí klávesák kapely Michal Dvořák a pripomína, že ešte pred edenským rekordom sa Lucie podaril ďalší podobný zápis.

Ako prvá česká kapela v roku 2014 vypredala trikrát po sebe pražskú O2 arénu, kam dorazilo dokopy 54.000 ľudí. V tom istom roku mala skupina na turné návštevnosť viac ako 150.000 fanúšikov. Na turné aj s novou platňou sa Lucie vydá už na jeseň, zavíta aj na Slovensko do Bratislavy a Košíc. Okrem noviniek na ňom muzikanti zahrajú aj všetky zásadné hity kapely a prierez celou kariérou.

TASR informoval PR manažér Roman Helcl z agentúry BrainZone.

Komentáre