Hudba a film

Kino novinky týždňa: Skazila Lídu Baarovú krása?

"Do slovenských kín prichádza dokument o herečke, pre ktorú bola jej krása najväčším darom aj prekliatím zároveň."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 2. júna 2016 12:00
Na snímke Lída Baarová v dokumente Zkáza krásou. Foto: youtube.com

Zkáza krásou


Lída Baarová. Herečka, pre ktorú bola jej krása najväčším darom aj prekliatím zároveň. Mladé a atraktívne dievča sa rýchlo stala najväčšou československou filmovou hviezdou a dokázala si podmaniť aj najobávanejších mužov svojej doby. Vzťah s ministrom ríšskej propagandy Josephom Goebbelsom z nej však obratom učinil národného nepriateľa a symbol kolaborantstva. Dokumentaristka Helena Třeštíková sa s Baarovou stretla v jej zahraničnom exile. Na sklonku herečkinho života nakrútila otvorenú spoveď kedysi milovanej a následne zatracovanej hviezdy.


Ninja korytnačky 2


Prichádzajú jednoznačne najrýchlejšie korytnačky, ktoré sa kedy plazili po povrchu zemskom. Síce sa volajú Leonardo, Donatello, Rafael a Michelangelo, strop Sixtínskej kaplnky rozhodne nevymaľujú, zato vám vymaľujú ksicht. Teda ak ich naštvete. Pod producentskou taktovkou Michaela Baya sa do kín vracajú hrdinovia, ktorí bývajú v kanáloch, zbožňujú pizzu a občas zachraňujú svet.


Hra peňazí


Príbeh napínavého trileru Hra peňazí sa odohráva v reálnom čase, kde sa herecké hviezdy George Clooney a Julia Roberts objavujú v úlohe moderátora finančného televízneho programu Lee Gatesa a jeho producentky Patty. Ocitajú sa vo veľmi vyhrotenej situácií potom, čo kontrolu nad štúdiom prevzal nahnevaný finančník, ktorý prišiel o všetok svoj majetok. Počas vypätého stretu, vysielaného televíziou v priamom prenose, sa Lee a Patty púšťajú do boja nielen s útočníkom, ale aj s časom, aby rozplietli záhadu konšpirácie, ukrývajúcu sa na pozadí súčasných búrlivých a pretechnizovaných globálnych obchodných trhov.


Ostrí chlapci


Režisér Shane Black (Iron Man 3) prináša na plátna kín ďalšiu zo svojich nezabudnuteľných komédií, plnú skvelých akčných scén a vtipných hlášok. Jacksona Healyho (Russell Crowe) si ľudia najímajú, keď potrebujú raz a navždy vyriešiť nejaký problém. Popleteného detektíva Hollanda Marcha (Ryan Gosling) si väčšinou nenajíma nikto. Neuveriteľnou náhodou sa títo dvaja zapletú do prípadu, v ktorom ide o nezvestné dievča a mŕtvu pornohviezdu. Ich svojrázne vyšetrovacie metódy ich dovedú k odhaleniu šokujúcej konšpirácie, ktorej nitky vedú až k tým najvyšším kruhom.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME TIEŽ:
A. Kerestešová si v novej českej komédii zahrala klavírnu virtuózku
Kino novinky týždňa: Alica v Krajine za zrkadlom
Ivo Repčík natáča film o pašovaní tovaru výlučne v rusínskom jazyku
Skupina U2 vydá v júni koncertný záznam z turné iNNOCENCE + eXPERIENCE

Komentáre