Hudba a film

Kino novinky týždňa: Romantický Colin Farrell a akčný Herkules

"Medzi najočakávanejšie premiéry týždňa patrí romantická fantasy dráma Zimný príbeh a akčný Herkules: Zrod legendy."

Veronika Rosputinská, 12. februára 2014 10:00
Záber z filmu Zimný príbeh Foto: Youtube


Aj tento týždeň prináša do našich kín nové filmy. Medzi najočakávanejšie premiéry patrí romantická fantasy dráma Zimný príbeh a akčný Herkules: Zrod legendy. Tiež sa môžeme tešiť na slovenský dokument Všetky moje deti.

Zimný príbeh


Charizmatický Colin Farrell a krásna Jessica Brown Findlay sa predvedú v romanticko-fantasy dráme odohrávajúcej sa počas jedného storočia v New Yorku. Áno, čítate dobre, dej filmu je zasadený do obdobia celých sto rokov, počas ktorých sa bude vyvíjať život hlavného hrdinu. A ako to v pravom romantickom filme býva, ani v tomto nebude nič náhodou a každý osud bude prepojený s tým druhým. Chýbať nebudú zázraky a magický zasnežený New York.


Herkules: Zrod legendy


Akčný hrdina, ktorému sa Superman či Spiderman rovnať nemôžu. Antický Herkules prišiel totiž na svet ako poloboh a predurčený je k veľkým veciam. Zvrhnúť má vládu svojho nevlastného otca – tyrana. Bez lásky by to nešlo a tak sa zahľadí do krétskej princeznej Hébé. Tú však sľúbili jeho bratovi...


Všetky moje deti


Dokumentárny film o farárovi Mariánovi Kuffovi, ktorý sa vydal do zabudnutých rómskych osád. Nekáže, ale inšpiruje ich k lepšiemu a kvalitnejšiemu životu. Dokument odkryje divákom problémy, s ktorými komunita Rómov dennodenne zápasí.

Misia Londýn


Misia Londýn s rokom výroby 2010 je filmovou adaptáciou románu bulharského spisovateľa Aleka Popova a zo žánrového hľadiska ju môžeme označiť za politickú satiru. Dejová línia sa opiera o príbeh veľvyslanca na Bulharskej ambasáde v Londýne.

Komentáre