Hudba a film

Kino novinky týždňa: Režisérka Angelina Jolie prichádza s Nezlomným

"Akčné, dráma, muzikál a fantasy. To je charakteristika nových filmov, ktoré sa objavia čoskoro v kinách."

Matej Martinček, 4. februára 2015 10:00
Záber z filmu Jupiter na vzostupe Foto: screenshot youtube.com
Novinky tohto týždňa potešia nielen veľkých, ale aj malých. V kinách nás čaká známa postavička Cililing, Spongebob a mnoho iných. Pozrime sa na ne.

Annie


Annie (Quvenzhané Wallis) je mladá, energická a plná života, aj napriek tomu, že ju opustili rodičia a žije v sirotinci u Miss Hannigan (Cameron Diaz). Ked sa Benjamin Stoh (Jamie Fox), magnát a kandidát na starostu, s Annie náhodou stretne, využije príležitosť a adoptuje si ju kvôli kampani. Po čase si jeden druhého obľúbia. U Benjamina nastáva zlom v okamihu, keď sa musí rozhodnutie medzi Annie a vlastnou kariérou. Príbeh skomplikujú aj Annin rodičia, ktorí sa nečakane objavia na scéne.



Nezlomný


Jeden z najočakávanejších filmov od režisérky Angeliny Jolie. V minulosti Angelinu môžete poznať ako herečku z Tomb Raider alebo Pán a Pani Smithovci a mnoho iných filmov. Avšak tentokrát je v úlohe režisérky.

Príbeh sleduje život Louise Zamperiniho, olympijského bežca, ktorý bol zajatý japonskými silami počas druhej svetovej vojny.




Spongebob vo filme: Hubka na suchu


Jedna z najviac žltých, najhranatejších a hlavne najobľúbenejších animovaných postavičiek konečne našla cestu na filmové plátno. A dokonca v 3D. SpongeBob je morská huba, ktorá nosí nohavice, býva v ananáse a robí úžasné krabie hamburgery u Chrumkavého kraba. Jeho ďalším poznávacím znamením je, že ho milujú deti na celom svete, pretože je telom aj dušou dobrodruh, ktorý ku všetkému pristupuje s humorom, niekedy poriadne svojráznym.

Ako napovedá názov, v tomto filme ho ale humor prejde, pretože sa ocitne pre neho v úplne šokujúcom prostredí- teda na suchu. A pritom všetko začalo tak idylicky, ďalším úžasným ránom v podmorskom mestečku Bikinová priekopa, kde u Chrumkavého kraba stála dlhá rada na výborné krabie hamburgery pripravované podľa tajného receptu. U konkurenčného podniku, Družný kýblik, zasa tradične nikto nebol a jeho majiteľ Sheldon Planktón sa ako obvykle pokúšal tento tradičný recept ukradnúť, aby sa rada presunula k nemu.

Idylka skončila vo chvíli, kedy sa magickým trikom zmocnil návodu na tie najlepšie hamburgery pirát Burgybrada (Antonio Banderas), zaparkoval svoju loďku na pláži a premenil ju v štýlový stánok s rýchlym občerstvením. SponeBobovi a jeho kamarátom neostane nič iné ako napumpovať svaly, vynoriť sa, trochu uschnúť a vybojovať si recept späť. Ich spravodlivý boj bude komplikovať fakt, že súš je pre nich vážne nepriateľské prostredie, na druhú stranu získajú nevídané super schopnosti. Takže sa teš, pirát!



Jupiter na vzostupe


V ďalekej budúcnosti sledujú Zem vyvinutejšie bytosti z vesmíru, ktoré kombinujú ľudskú a zvieraciu krv, aby tak získali čo najefektívnejšieho jedinca. Keď Kráľovná vesmíru zistí, že bezvýznamná ruská imigrantka Jupiter (Mila Kunis) má rovnakú DNA ako ona, znamená to, že by pre ňu mohla byť hrozbou a rozhodne sa ju zlikvidovať. Posiela tak nájomného zabijaka Django Wise (Channing Tatum), ktorý sa do nej zamiluje a pridá sa na jej stranu.




Cililing a Zver-Nezver


Cililing a tvor Netvor je ďalším zo strhujúcich dobrodružstiev Zvonilky a jej vílích kamarátok. Veselá a talentovaná víla Chovateľka Fauna verí, že nemožno súdiť ružu podľa tŕnie a že každý živý tvor je v jadre dobrý. A tak sa spriatelí so záhadným tvorom, ktorý je podľa prastarých legiend známy ako Zver-Nezver. Kým Cililing a jej vílie kamarátky nevedia, čo si majú o záhadnom zvierati myslieť, strážcovia Hviezdnej roklinky, vílí Skauti, sa rozhodnú magického tvora uloviť skôr, než privolá na ich spoločný domov skazu. Fauna musí vypočuť svoje srdce a zariskovať, aby s pomocou svojich vílích kamarátok záhadného Zvera-Nezvera zachránila.



Odporúčame Vám
Sestrička zo seriálu Pohotovosť Maura Tierneyová má päťdesiatku
Čaro Ťapákových filmov Nevesta hôľ alebo Krutá ľúbosť nevyprchá
Nabitý, emotívny a dojímavý film Mami nadchýňa ľudí
Babovřesky 3 kraľujú rebríčku návštevnosti na Slovensku
Malá veľká herečka Zelda Rubinstein sa preslávila ako médium

Komentáre