Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Liga spravodlivosti a Fantastická žena

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry. "

Webmagazin.sk, 16. novembra 2017 8:00
Záber z filmu Liga Spravodlivosti Foto: Continental-film

Liga spravodlivosti


Tím DC komiksových superhrdinov musí spojiť sily a čeliť novej hrozbe. Bruce Wayne, inšpirovaný Supermanovou obetou a motivovaný novou vierou v dobro ľudí, si povolá na pomoc novú spojenkyňu Dianu Princovú, aby spoločne čelili ešte nebezpečnejšiemu nepriateľovi. Batman a Wonder Woman musia čo najskôr zostaviť tím metaľudí, ktorý sa postaví proti novej hrozbe. Takúto ligu superhrdinov svet ešte nevidel – Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash a Cyborg. No možno je už aj tak príliš neskoro, aby ochránili Zem pred obrovským útokom.

DC Comics / DC Entertainment patriaci do portfólia Warner Bros. DC je jedno z najväčších a najúspešnejších amerických vydavateľstiev komiksov a súvisiacich médií. Medzi ich najznámejšie a najpopulárnejšie postavy patria superhrdinovia Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, ale aj superzločinci Joker, Lex Luthor, Darkseid, Catwoman či Brainiac. Veľmi známe sú i tímy Justice League a Teen Titans.


Záhradníctvo: Nápadník


Tretí diel trilógie ZÁHRADNÍCTVO sa odohráva na sklonku päťdesiatych rokov minulého storočia. Je príbehom lásky, tentokrát tej mileneckej. Rozpráva o tichej vojne medzi rodičmi a ich deťmi, poznamenanými vojnou a komunistickým prevratom. NÁPADNÍK s tragikomickým nadhľadom vykresľuje ostrú zlomovú líniu medzi predvojnovou a povojnovou generáciou. Generačný stret pramení z odlišných skúseností rodičov a ich detí. Každá generácia má svoju vlastnú predstavu, ako nájsť šťastie, a isté je len to, že cestu k nemu si musí hľadať sama.


Wind River


Stopár Cory Lambert (Jeremy Renner – Prvý kontakt, Avengers, Captain America, Mission Impossible,...) objaví uprostred zasneženej pustej krajiny Wyomingu telo mŕtveho indiánskeho dievčaťa. Vyšetrovanie preberá mladá agentka FBI Jane Bannerová (Elizabeth Olsen – Captain America, Avengers, Godzilla), ktorá do odľahlej indiánskej rezervácie Wind River prichádza z Las Vegas, úplne nepripravená na drsné podnebie, ktoré tam panuje. Na pomoc pri vyšetrovaní osloví stopára Coryho a spoločne sa snažia vyriešiť záhadnú smrť...


Fantastická žena


Marina je mladá transgenderová servírka a ašpirujúca speváčka. Orlando je jej o dvadsať rokov starší milenec, s ktorým plánujú spoločnú budúcnosť. Avšak keď Orlando náhle zomrie, Marina je nútená čeliť psychickému a fyzickému nátlaku Orlandovej rodiny, sociálnemu vylúčeniu i osobnému ponižovaniu. Napriek prekážkam a nepriaznivým okolnostiam pokračuje v boji za svoje práva, snaží sa slobodne a dôstojne žiť, a pritom ukázať svojmu okoliu, kým naozaj je: zložitou, silnou, čestnou – fantastickou ženou. Najnovšia snímka režiséra Sebastiána Lelia je originálnym nadžánrovým pokusom vzdorovať spoločenským stereotypom emancipačným príbehom, ktorý si berie rovnakým dielom z tvorby Alfreda Hitchcocka i Pedra Almodóvara. Autorov senzuálny i pichľavý komentár ku krutosti diskriminácie, ktorá mieri často na tých najzraniteľnejších, stojí na súhre naturalistických a ľahko magických polôh a predovšetkým na vynikajúcom hudobnom výkone herečky Daniely Vega.


ODPORÚČAME TIEŽ:
TOTO je gitara Boba Dylana, ktorú predali za takmer 400.000 dolárov
Štyri tipy, ako predĺžiť život maskare
Skupina Hex vydala album v tvare knihy. S poviedkou Pišta Vandala
Seriál Jana Hřebejka sa vracia na obrazovky. Rieši moderné vzťahy

Komentáre