Hudba a film

Kino novinky týždňa: Samuel L. Jackson vo filmovom trháku Tajná služba

"Po týždni sa opäť vraciame k novinkám filmovej tvorby z celého sveta. Tento týždeň nás opäť čakajú známe tváre, napätie, láska a utrpenie."

Matej Martinček, 18. februára 2015 9:00
Ilustračné foto z filmu. Foto: csfd.cz

Tohtotýždňové premiéry filmov si získajú pozornosť každého. Nielen svojimi postavami ale aj pútavým príbehom.

Kingsman: Tajná služba


Tajní agenti organizácie Kingsman nepotrebujú mať na konci svojich mien žiadne nuly. Táto špionážna služba je oproti iným britským službám nevládna a pochopiteľne supertajná. Počet ich agentov je pevne daný a za každého, ktorý odišiel (väčšinou nedobrovoľne a bolestne), nastúpi starostlivo vycvičený a otestovaný nováčik, ktorého odporučí niektorí z agentov v službe.

Práve vďaka tomu sa do systému dostávajú hlavne synovia významných rodín. Výnimkou z pravidla sa stane až Garry ,,Eggsy“ Price (Taron Egerton), ktorý je obyčajným chlapcom vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikom u námorníctva, ocenený krajskou cenou za gymnastiku. Teraz, ale trávi väčšinu času na ulici, je nezamestnaný a má našliapnuté do väzenia.

V pravú chvíľu mu ponúkne novú životnú šancu jeden z agentov Kingsman - superšpión Hary Hart (Colin Firth), ktorý nielenže vyzerá, ale takisto sa chová ako pravý anglický gentleman. Aspoň väčšinou. Niekedy to jednoducho nejde. A pretože sa jedná nielen o vtipný, ale aj napínavý film, potrebujeme aj poriadneho zločinca.

Trailer k filmu



Big Eyes


Dráma sa sústredí na život maliarky Margaret Keane, jej fenomenálneho úspechu v roku 1950, vrátane právnych problémov, ktoré mala so svojím manželom, ktorý si privlastnil ocenenie za jej tvorbu v roku 1960.

Trailer k filmu


Dead Snow: Červený vs. Mŕtvy


Tommy Wirkola pôsobí vo filmovej brandži síce relatívne krátko (debutoval snímkou Kill Buljo: The Movie v roku 2007), no už sa dokázal vyprofilovať na jedného z najoriginálnejších filmových tvorcov súčasnej nórskej kinematografie. Vďaka svojej záľube v žánrových filmoch, bezbrehému humoru a zmyslu pre dramatickosť priniesol divákom už niekoľko filmov, ktoré sa po svojom uvedení stali blockbustermi a zabodovali nielen v rebríčkoch diváckej návštevnosti, ale aj v hodnoteniach odbornej filmovej verejnosti (Janíčko a Marienka: Lovci čarodejníc, 2013; Mŕtvy sneh, 2009).

V roku 2009 priniesol Wirkola na strieborné plátna kín hororovú komédiu Mŕtvy sneh, v ktorej nechal ožiť nacistické zombie na zamrznutých nórskych pláňach. Ich misia však neskončila a v snímke Dead Snow: Červený vs. Mŕtvy sa chystajú na totálnu genocídu, aby splnili svoje poslanie – nastoliť vládu jedného vodcu. Ak si myslíte, že váš najhorší deň je ten, kedy sekerou zabijú vašu priateľku, motorovou pílou vám odrežú ruku a s hrôzou v očiach sledujete, ako vašich kamarátov požiera armáda nacistických zombie, mýlite sa. To je len začiatok.

Trailer k filmu


Americký ostreľovač


Ostreľovač jednotiek SEAL amerického námorníctva Chris Kyle je vyslaný do Iraku s jedinou úlohou: chrániť svojich bratov v zbrani. Jeho neomylná presnosť zachráni na bojisku veľké množstvo životov a keď sa rozšíria zvesti o jeho odvážných kúskoch, vyslúži si prezývku „Legenda“. Avšak jeho povesť sa donesie až za nepriateľské línie a na jeho hlavu je vypísaná odmena a stáva sa z neho hlavný terč povstalcov.
Navzdory nebezpečiu i obetiam zo strany jeho rodiny sa Chris zúčastní štyroch hrozných misií v Iraku a stáva sa symbolom kréda jednotiek SEAL „neopustiť ani jedného muža“. Ale po návrate domov Chris zisťuje, že na vojnu nedokáže zabudnúť.

Trailer k filmu


Divoké historky


Každému raz rupnú nervy... alebo šesť divokých historiek, ktoré spája téma pomsty a drobných i väčších nespravodlivostí či krívd. Človek sa im nedokáže brániť, ak nechce prekročiť hranice zákona, či dobrých mravov. Ale čo je veľa, to je veľa. Hrdinovia filmu sa v rôznych situáciách dostávajú do bodu, kedy im dochádza trpezlivosť. Rozhodnú sa vziať osud do vlastných rúk a s ľudskou malosťou, byrokraciou, či vypočítavosťou si to vybavia s intenzitou rozzúreného zvieraťa.
Túto výnimočnú čiernu komédiu koprodukovali bratia Almodóvarovci a priniesli do kín film o tom, že nervy raz môžu rupnúť naozaj každému.
Pocity hnevu sú v ňom vyobrazené univerzálne, rovnako ako uvoľňujúci účinok smiechu, ktorý sa dostaví pri každom zo šiestich prekvapivých rozuzlení. Bystro vystavaná spoločenská kritika, pri ktorej sa divák z chuti nasmeje, aj keď vie, že za všetkým predsa len stojí krutá pravda. V Divokých historkách sa stretávajú uznávaní herci, ktorí spolu doteraz na striebornom plátne spoločne neúčinkovali, herci z nezávislých filmov, alternatívneho divadla a televízie.

Trailer k filmu


ODPORÚČAME AJ
Sestrička zo seriálu Pohotovosť Maura Tierneyová má päťdesiatku
Čaro Ťapákových filmov Nevesta hôľ alebo Krutá ľúbosť nevyprchá
Nabitý, emotívny a dojímavý film Mami nadchýňa ľudí
Babovřesky 3 kraľujú rebríčku návštevnosti na Slovensku
Malá veľká herečka Zelda Rubinstein sa preslávila ako médium

Komentáre