Hudba a film

Kino novinky týždňa: Ako sa zbaviť nevesty

"Hlavná postava novej českej komédie bude riešiť problémy s láskou, životom a jednou nepohodlnou nevestou."

Tomáš Kušnír, 19. mája 2016 10:00
Ako sa zbaviť nevesty. Foto: youtube.com

Ako sa zbaviť nevesty


Ako sa zbaviť nevesty sa v novej českej a veľmi romantickej komédii budú pýtať Lenka Vlasáková, David Matásek, Andrea Kerestešová alebo Jana Švandová. Hlavnou postavou je moderná dynamická žena v podaní Lenky Vlasákovej, ktorá rieši problémy s láskou, životom a jednou nepohodlnou nevestou. Film natočil autor jedného z najúspešnejších českých filmov posledného obdobia, režisér Hodinového manžela, Tomáš Svoboda. Zatiaľ čo v snímke o partii kamarátov bavil divákov mužským pohľadom na vec, v „Neveste“ prinesie zábavu zo sveta žien.


X-Men: Apokalypsa


Na začiatku ľudskej civilizácie bol uctievaný ako boh. Apocalypsa (Oscar Isaac), prvý a najsilnejší z mutantov marvelovského sveta X-Menov, získal v ére prastarých civilizácií silu ostatných mutantov. Stal sa tak nesmrteľným a neporaziteľným. Teraz sa po tisícoch rokov prebudil a je hlboko rozčarovaný zo sveta, ktorý okolo seba nachádza.


Para nad riekou


Životy troch zostarnutých muzikantov trubkára Laca Decziho, saxofonistu Ľubomíra Tamaškoviča a kontrabasistu Jána Jankejeho sa prepletajú v príbehu o sláve a jej pominuteľnosti. Sled absurdných a tragikomických situácií otvára priestor prchavosti a márnosti, s ktorými zvádza večný boj poézia ako východisko na ceste k nesmrteľnosti.


Naša malá sestra


Tri sestry žijú spoločne vo veľkom dome v meste Kamakura. Keď ich otec, ktorý od rodiny odišiel pred pätnástimi rokmi, zomrie, cestujú na vidiek na pohreb, kde spoznajú svoju plachú nevlastnú sestru. Ich návrh, aby odišla žiť spolu s nimi, dospievajúca Suzu s nadšením prijíma. Začína tak obdobie sladkých i trpkých dobrodružstiev. Koreeda svojím formálne precíznym a empatickým filmom definitívne potvrdzuje, že je dôstojným nástupcom japonských majstrov Kona Ičikawu a Jasudžira Ozua.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME TIEŽ:
Gregory Porter vydáva nový album Take Me To The Alley
Tvorcovia snímky Para nad riekou: Je to vlastne recept na život
L. BÍLÁ: Prežívam jedno z najkrajších období vo svojom živote
S. TOFI: Muzikál Děti ráje má s prvkami slovenčiny šmrnc a autenticitu
Megadeth má pred koncertom na Slovensku netradičné požiadavky

Komentáre