Hudba a film

Jana Kirschner prichádza s videoklipom k skladbe Vianočná

"Vo vianočnom klipe sa jeho autor Viktor Cicko vydáva na potulky po Bratislave a pýta sa ľudí, aké sú ich priania na sviatky. "

TASR, 19. decembra 2016 9:00
Speváčka Jana Kirschner, archívna snímka Foto: TASR/Dano Veselský
Slovenská speváčka a skladateľka Jana Kirschner prichádza s novou skladbou s názvom Vianočná. Nahrala ju so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu a nakrútila k nej aj klip, réžie ktorého sa ujal Viktor Cicko.

„Je to moja prvá vianočná pieseň. Nikdy som nepremýšľala, že by som do niečoho podobného išla, no Slovenský rozhlas a možnosť využiť jeho nahrávacie štúdio a orchester ma veľmi lákali. A tak som nakoniec ich ponuke neodolala. Vianoce mám teda tento rok už v predstihu. Verím a dúfam, že pesnička sa bude ľudom páčiť, a že v nej nájdu niečo, čo ich nielen chytí za srdce, ale aj rozosmeje,” uviedla pre médiá speváčka.

Aranžmány pre zbory a orchester napísal Slávo Solovic a pieseň nakoniec dokončili v štúdiu v Londýne. Jana Kirschner, ktorá len nedávno ukončila svoje turné Takmer sólo, opäť prináša niečo netradičné a nové. Vo vianočnom klipe sa jeho autor Viktor Cicko vydáva na potulky po Bratislave a pýta sa ľudí, aké sú ich priania na sviatky.



„Je to pre mňa pekné ukončenie roku. Nejde o nič ultra progresívne, je to jednoduchá pekná vec a bolo mi cťou spolupracovať na tomto projekte s tak významnou inštitúciou, akou je Slovenský rozhlas, ktorý je tu už desiatky rokov. Je to pre mňa symbolické. Od začiatku mojej kariéry ma práve Rozhlas a Rádio Slovensko veľmi podporovali. Som rada, že im to dnes môžem aspoň takto vrátiť,” doplnila Kirschner.

Budúci rok ju čaká niečo oveľa väčšie, bude to príprava a nahrávanie nového albumu. „Tento rok bol pre mňa ťažký, no zároveň oslobodzujúci. Som šťastná, že sa nám podarilo dať dokopy turné, ale aj množstvo iných projektov, ktoré ma opäť posunuli niekam ďalej. Budúci rok bude veľmi zaujímavý a začíname pomaly premýšľať nad tým, kam sa vybrať a ako nadviazať na to, čo sme začali. Predtým si však užijem koniec roka a naplno si potrebujem oddýchnuť a vypnúť hlavu,” dodala speváčka na záver.

Informáciu pre TASR poskytol Alexander Čerevka, PR manažér vydavateľstva Slnko Records.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Slováci a Vianoce: Aké tradície stále dodržiavame?
ROZHOVOR: Daniel Hůlka o svojich premiérach a štvrťstoročí na scéne
Nomináciám na Grammy kraľuje Beyoncé, laureátom aj Bowie či Jarre
Bruno Mars vydal nový album 24K Magic

Komentáre