Hudba a film

Film o filme: Prvý slovenský horor, ktorý sa nikdy nenakrútil

"Producent Róbert Slovák nakrútil, čo všetko zažil pri snahe vyprodukovať prvú domácu hororovú snímku Fabrika smrti, a prečo ju nakoniec nedokončil. Z hororu sa tak napokon stala komédia."

TASR, 17. júna 2014 13:00
Róbert Slovák Foto: TASR/Martin Baumann


Prvý slovenský horor je na svete, aj keď, nie tak úplne. Producent Róbert Slovák totiž svoj prvý film nikdy nedokončil, ale, rozhodol sa, že nakrúti všetko, čo zažil pri snahe vyprodukovať prvú domácu hororovú snímku Fabrika smrti, a prečo ju nakoniec nedokončil. Z hororu sa tak napokon stala komédia. Róbert Slovák si v úsmevnom hranom "dokumente" zahral sám seba.

"Prepísal som reálne zážitky, tie naozaj zlé vynechal, tie vtipné dopísal. Je to viac komédia ako horor. Alebo taký paradokument. Hraný, keďže sa to celé prakticky nakrútilo nanovo," uviedol k filmu Róbert Slovák a dodal: "V niektorých momentoch divák netuší, či sa pozerá na skutočné situácie, alebo je to celé zahrané. Vždy sa mi páčilo, keď mi filmoví tvorcovia ako divákovi nechali priestor na to, aby som sám prišiel na to, čo je naozaj, a čo je hrané."

Premiéra na Art Filme


Po prvý raz si budú môcť diváci pozrieť film o dlho očakávanom filme, ktorý sa nikdy nedokončil, na blížiacom sa Art Film Feste, ktorý potrvá od 21. do 27. júna v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne. Prvý slovenský horor bude mať premiéru 24. júna.



Róbert Slovák (1978) sa narodil v Rimavskej Sobote. Viac ako desať rokov sa úspešne venuje reklame. Je držiteľom mnohých slovenských, českých aj medzinárodných ocenení. Nakrútil desiatky reklám, režíroval niekoľko hudobných videoklipov a vyprodukoval celovečerný hraný dokument Devínsky masaker (2011, r. Gejza Dezorz, Jozef Páleník).

Komentáre