Hudba a film

Hľadá sa láska: Ester Geislerová a Evelyn nakrúcajú komédiu LOVEnie

"Hlavnej postave filmu Eliške utečie ženích spred oltára. Našťastie má skvelú kamarátku Paťu s jasným receptom, čo je potrebné v tejto situácii urobiť. "

TASR, 14. októbra 2018 9:00
Ilustračné foto Foto: Pixabay
Režisér Karel Janák začal nakrúcať romantickú komédiu LOVEnie s Ester Geislerovou, Jakubom Prachařom a Evou Kramerovou alias Evelyn. "Prvá klapka padla minulý týždeň, točiť sa bude celý mesiac až do začiatku novembra," TASR informovala Stanislava Borská z distribučnej spoločnosti Bontonfilm. Pripravovaný titul má isť do kín so sloganom "Hľadá sa láska, zn. Súrne!" už na jar 2019. "Radi by sme stihli premiéru 7. marca, deň pred Medzinárodným dňom žien," potvrdil odvážny plán režisér Karel Janák, ktorý spolu s Jánom Potměšilom napísal k tejto komédii aj scenár.

Keď ženích povie nie


Hlavná postava filmu Eliška, ktorú stvárňuje Ester Geislerová, mladšia sestra Anny Geislerovej, má svadbu a čaká na svoj veľký moment. Namiesto svojho "áno", ale ženích povie "nie" a spred oltára utečie. Našťastie má zdrvená Eliška skvelú kamarátku Paťu s jasným receptom, čo je potrebné v tejto situácii urobiť. Ona sama strieda chlapov ako ponožky, a preto hneď založí Eliške profil na osvedčenej zoznamke. Tej to nie je príliš po chuti, ale keďže má 35 rokov, je single a má strach, aby jej neušiel vlak, vrhá sa do randenia naslepo. A pomedzi katastrofickými schôdzkami skúša nájsť novú lásku. Zároveň sa musí rýchlo presťahovať a jedinou možnosťou je bývať spoločne s nevlastným bratom, čudákom, ktorý pestuje na streche včely a ktorý ju doma ani nechce.



Evelyn stvárni temperamentnú kamarátku


"Pred rokmi tu Karel Janák zaviedol žáner komédií pre tínedžerov. Z tých už sú ale dospelí ľudia a rovnako tak súčasní hrdinovia Karlovho filmu. To, čo zostáva, je hľadanie lásky vo všetkých jej podobách a s tým spojená zábava pre divákov," hovoria zhodne producenti pripravovaného filmu Vojtěch Frič a Ondřej Kulhánek.



Svojrázneho nevlastného brata hrá Jakub Prachař, ženícha, čo utiekol spred oltára, hrá Martin Písařík, temperamentnú kamarátku stvárni slovenská komička Eva Kramerová alias Evelyn. Chápavú mamu hlavnej hrdinky hrá Veronika Žilková, ktorá počas svojho prvého dňa nakrúcania strávila nezvyčajne dlhý čas v maskérni. "Musím kvôli úlohe zmeniť farbu vlasov. Dosť dlho sme hľadali správny odtieň ryšavej farby na vlasy, aby sme čo najviac trafili farbu Ester a aby sme sa na seba s Ester vo filme podobali," prezradila Žilková. V ďalších úlohách sa predstavia Ondřej Malý, Jaroslav Plesl alebo Jana Švandová.

Komentáre