Hudba a film

Diabolský šansón vycestuje za divákmi

"Koncertné turné ponúkne v marci a apríli sedem koncertov, ktoré sú spojením dvoch rozličných hudobných telies s rôznym charakterom – orchestra Cigánski diabli a Šansónového klubu Jozefa Bednárika."

TASR, 24. februára 2014 10:09
Foto: Ctibor Bachratý
Diabolský šansón sa predstaví 5. marca v Trnave, ďalšími zastávkami budú Košice (11. 3.), Martin (27. 3.), Stará Turá (4. 4.), Piešťany (10. 4.), Banská Bystrica (17. 4.) a Žilina (30.4.). V zozname účinkujúcich sú Andrea Zimányiová, Eva Pavlíková, Sisa Sklovská, Zuzana Kronerová, Zita Furková, Mirka Partlová, Gabriela Dzuriková, Ján Jackuliak, Robo Halák, Zoro Laurinc, Viktor Horján, Marián Greksa, Stano Král či Marián Labuda mladší.

Cigánski diabli a Šansónový klub Jozefa Bednárika majú za sebou premiéru, ktorá sa uskutočnila 16. januára v bratislavskom Divadle Nová scéna. Premiéroví diváci svojím potleskom prejavili obdiv k umeniu oboch súborov, ako aj k ich výnimočnému spojeniu.

Koncert je plný emócií, vášne, hudby, rytmu, poézie, ale i prekvapivého spracovania klasických diel do šansónu či temperamentu Cigánskych diablov. Známe herecké osobnosti spievajú silné príbehy so sprievodom Cigánskych diablov a Candle orchestra Zity Orlickej. Počas koncertu sa oba súbory predstavia aj samostatne. Čisté cigánske rytmy, umenie hry na cimbal, ako aj silné čisté šansóny nenechajú chladného ani jedného diváka.

Priateľka a posledná pravá ruka Jozefa Bednárika Monika Kozelová, ktorá pomáhala „Béďovi“ napĺňať jeho šansónový sen, sa pustila aj do realizácie tohto plánu. „S Béďom sme po niekoľkomesačnej realizácii Šansónových večerov začali uvažovať aj o ďalších možných predstaveniach spojených so šansónom. Spustenie projektu, ktorý spája poetické hudobné básnické diela, alebo ako Béďo vravel – herecké pesničky pod taktovkou Zity Orlickej a jej Candle orchestra s nespútanými a dynamickými Cigánskymi diablami – sme plánovali na začiatok roku 2014,“ uviedla pre médiá Kozelová.

Informáciu poskytla PR manažérka koncertov Petra Barineková.

Komentáre