Hudba a film

Deväť miest, jedenásť kín, deväťstošesťdesiatdeväť kilometrov

"Herci z filmu Známi neznámi ukončili celoslovenské turné."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 13. augusta 2021 15:35
Herci z filmu Známi neznámi ukončili celoslovenské turné Foto: Be Well Media / Katarina Harsanyova
Herci Táňa Pauhofová, Petra Polnišová, Sväťo Malachovský, Tomáš Měcháček, Anna Kadeřávková a producentka Wanda Adamík Hrycová sa vrátili z celoslovenského turné filmu Známi neznámi. Najväčší úspech dosiahli v metropole východu, kde delegáciu privítalo takmer 1 000 ľudí.

Reakcie prvých divákov filmovej novinky si herci, producentka a moderátorka Vera Wisterová pozreli v Trenčíne. Nadšenie z ich prítomnosti publikum neskrývalo. „Aj ja sa chcem zvítať!“ Zakričala nadšená fanúšička Monika na českého umelca Tomáša Měcháčka a rozbehla sa ho objať a pobozkať.


Foto: Katarina Harsanyova

V podobnej uvoľnenej nálade sa nieslo následné uvedenie filmu v Žiline a Liptovskom Mikuláši. „Ona je šialená! My sme vás chceli dôstojne pozdraviť a poďakovať za to, že ste prišli,“ doberala si Petra Veru za jej odviazané moderovanie, pri ktorom ľudí vyzývala vysmiate obecenstvo hercov ovoniavať. „Keď som v Žiline povedala, či je tu niekto, kto si chce olízať Sväťa Malachovského, tvrdili ste mi, že je to už priveľa,“ smiala sa, na čo sa obľúbený herec začal v kinosále vyzliekať.

Na nasledujúci deň začali tváre filmu Známi neznámi vítať divákov v Poprade, pokračovali v Prešove a deň ukončili veľkolepo v Košiciach, kde si ich prišlo pozrieť takmer 1 000 divákov. „Všetkých by som vás rada vybozkávala. Som rada, že som tu, môžeme to zobrať po jednom,“ pozdravila s úsmevom Košičanov herečka Táňa Pauhofová. „Toto je moje mesto! Som narodená v Bratislave, ale vyrobená tu v Košiciach,“ netajila svoje nadšenie z východniarov producentka filmu Známi neznámi Wanda Adamík Hrycová.


Foto: David Hanko

Posledný deň turné filmu Známi neznámi sa začal v Banskej Bystrici a pokračoval vo Zvolene. „Veľmi rada sa sem vraciam, pretože keď som bola mladšia, teda asi pred 400 rokmi, bol zvolenský Pustý hrad iba jeden kopec a s tímom mladých archeológov sme vyhrabávali rôzne vykopávky, až sa dostal do súčasného stavu,“ vyjadrila sa Polnišová.

Finále turné patrilo Nitranom. Okrem vopred avizovaného predstavenia hercov a tvorcov prekvapila delegácia aj nič netušiacich divákov v náhodnom nitrianskom kine. „Ďakujeme, že ste prišli na náš film. Je možné, že takto prekvapíme pred projekciou filmu Známi neznámi aj iných divákov,“ ukončila veľké turné moderátorka Vera Wisterová.


Foto: Katarina Harsanyova

Celoslovenské premiérové turné myslelo aj na životné prostredie. Vďaka partnerovi Mercedes-Benz Slovakia sa tvorcovia a herci presúvali z mesta do mesta na plne elektrickej EQV. Práve elektromobily, spoločne s hybridmi dobíjateľnými zo siete, sú momentálne základným pilierom produktového portfólia značky Mercedes-Benz, ktorej dlhodobým cieľom je znižovanie emisií a ochrana životného prostredia pre aktuálne a budúce generácie.

Komentáre