Hudba a film

Coldplay chystá nový album, vyjde už v máji

"Šiesty štúdiový album anglickej formácie dostane názov Ghost Stories a vyjde v druhej polovici mája."

Veronika Rosputinská, 4. marca 2014 6:00
Členovia britskej rockovej skupiny Coldplay, zľava Guy Berryman, Chris Martin a Jonny Buckland. Foto: TASR/AP Photo


Máte pocit, že sa na zahraničnej hudobnej scéne nič zaujímavé nedeje? Omyl! Jedna z najpopulárnejších kapiel súčasnosti, anglická formácia Coldplay, pripravuje nový album. Ghost Stories, tak bude znieť jeho názov, sa stane v poradí šiestym štúdiovým dielkom kapely a vyjde 19. mája pod nálepkou Parlophone Records.

Album síce vyjde až o pár týždňov, no fanúšikovia majú možnosť si ho prostredníctvom služby iTunes predobjednať už teraz. Ako bonus pre tých, ktorí sa rozhodnú túto možnosť využiť, je pripravený nový singel Magic.

Očakávaný album


Avízo na nový album nie je úplným prekvapením, naopak, táto správa sa už dychtivo očakávala. Pred niekoľkými dňami totiž kapela zavesila na sociálne siete odkaz o Ulambátari a následne videoklip Midnigt. Členovia kapely síce tvrdili, že nejde o ich nový singel, ale len o pozdrav pre fanúšikov, no video sa aj napriek tomu stalo rýchlo populárnym a za pár dní už pod ním svietilo číslo zhliadnutí prevyšujúce sedem miliónov.



Skupina Coldplay má už 16 rokov a stále je veľmi obľúbená. Prvý štúdiový album, Parachutes, vydala pred štrnástimi rokmi a hneď si za neho vyslúžila cenu Grammy. Druhý album, A Rush Of Blood To The Head, vydala kapela v roku 2002 a o tri roky neskôr tretí, X & Y. Viva la Vida or Death and All His Friends, štvrtý album, uzrel svetlo sveta v roku 2008 a piaty, Mylo Xyloto, v roku 2011.

Kapela má dokopy sedem sošiek Grammy a osem ocenení Brit Award.

Informácie poskytla marketingová manažérka spoločnosti Parlophone Music Renáta Tomášová.

Komentáre