Hudba a film

Celeste B. virtuálnemu svetu fandí, no vie, že občas treba vyjsť von

"Podľa Celeste možno Bajkerov vnímať aj ako návod, ako správne riešiť či nastaviť vzťahy medzi puberťákmi a ich rodičmi."

TASR, 1. novembra 2017 8:00
Speváčka Celeste Buckingham. Foto: TASR/Michal Svítok
Do slovenských kín vstúpil český film Bajkeri o tínedžeroch, ktorí by mali občas vytiahnuť hlavy zo sociálnych sietí, videohier, vyjsť si na čerstvý vzduch a skutočne niečo zažiť. Komédia posadila na bicykle trojicu mladých českých hercov Adama Mišíka, Jana Komínka a Vojtěcha Machutu. V dievčenských úlohách sa predvedú Celeste Buckingham, Julie Šurková, Štěpánka Fingerhutová a Esther Lubadika.

Návrat k realite


"Je to venované mladým ľuďom v našom veku, veľa takých filmov u nás nie je na trhu. Skupina puberťákov, ktorí prekonávajú svoj vnútorný blok, hanblivosť a zaseknutie v sociálnych sieťach a digitálnom svete, aby sa vrátili naspäť k realite. Je to reálna vec pre veľa ľudí," uviedla v rozhovore pre TASR Celeste Buckingham.

Zároveň priznala, že je veľký fanúšik života vo virtuálnom svete. "Občas si však treba spomenúť na to, že treba vyjsť von a zažiť ten ozajstný život, film je celý o tom," dodala speváčka, ktorá má k športu blízko, v detstve hrala bejzbal a volejbal, ale skoro začal u nej víťaziť spev a tanec. "Päť rokov som súťažila v latinsko-amerických a spoločenských tancoch. Ale keď som začala chodiť na strednú školu, musela som si vybrať medzi tancom a spevom a spev zvíťazil," hovorí filmová Hanka, ktorá je spolu s parťáčkami a trénerom na letnom sústredení, kde stretnú kamarátov na bicykloch.

Záber z filmu Bajkeri. Foto: Continental-film


Návod pre rodičov


Podľa Celeste možno Bajkerov vnímať aj ako návod, ako správne riešiť či nastaviť vzťahy medzi puberťákmi a ich rodičmi. "V prípade postavy Tomáša Matonohu, stvárňuje otca Adama Mišíka, je to jasný príklad ako to nerobiť, a postava Hany Vagnerovej, hrá Adamovu nevlastnú mamu, ukazuje ako na to," vysvetľuje speváčka, ktorá si užívala pražskú i bratislavskú premiéru novej českej komédie. "Od začiatku sme sa smiali, hlavne som bola rada, že nielen my herci a štáb, ale aj ľudia v kinosále, ktorí sa prišli na film pozrieť. Myslím, že vtipov tam nie je málo," dodala s úsmevom Celeste, ktorú režisér tínedžerskej komédie Martin Kopp za výkon vo svojom debute veľmi pochválil.



V úlohe herečky aj speváčky


Speváčka, ktorá sa prvýkrát pred kamerou objavila v rozprávke Láska na vlásku (2014) režisérky Mariany Čengel Solčanskej, sa bráni tomu, že by sa nakrúcaniu filmov chcela venovať pravidelne. "Keď príde pre mňa vhodný projekt a zároveň sa budem hodiť ľuďom, ktorí ho vytvárajú, vtedy mi to dáva zmysel, ale ja sa nebudem niekde tlačiť ako herečka a nebudem sa tak ani prezentovať, ja som speváčka a to je základ. Filmové projekty vnímam ako kreatívnu výzvu, ktorá si žiada človeka ako som ja, samozrejme, to nemusím byť ja," vyhlásila Buckingham.

Herectvo si Celeste vyskúšala aj v rozprávke Láska na vlásku. Foto: Láska na vlásku


Do filmu "pre všetkých, ktorí majú radi bicykle, výlety a prírodu a tiež pre každého, kto verí v lásku", prispela aj svojom speváckym a skladateľským umením. Spolu s Adamom Mišíkom vytvorili pre Bajkerov pesničku One Life. Hneď po nakrúcaní komédie sa Celeste vybrala do nahrávacieho štúdia s cieľom nahrať nový album. "Vychádza 3. novembra, som vo švungu aj hudobne. Tento rok som mala veľa duetov, ale na albume budú len moje sólové projekty," prezradila speváčka, ktorú duet nedávno spojil aj s úspešným YouTuberom Gogom.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Sima Martausová ide na turné s Dievčenským zborom Slovenského rozhlasu
Film Čiara ocenili v Chicagu. Uvidia ho diváci v Česku aj na Ukrajine
Desmod vyráža za slovenskými fanúšikmi. Líder Kuly berie aj manželku
Ondřej G. Brzobohatý prichádza s hudobne pestrým a osobným albumom

Komentáre