Hudba a film

Aneta Langerová príde s koncertmi Na Radosti 2016 aj na Slovensko

"Speváčka celé turné označila za nádherný zážitok. Dodala, že ju obklopujú ľudia, s ktorými jej je naozaj dobre, čo vidno aj v zákulisí, aj na pódiu."

TASR, 24. septembra 2016 11:00
Aneta Langerová Foto: SUPRAPHON
Známa česká speváčka Aneta Langerová pokračuje v úspešnej Na Radosti Tour k jej rovnomennému, dvakrát platinovému albumu. V novembri sa na siedmich koncertoch predstaví aj slovenským fanúšikom. Začínajú 21. novembra v Ružomberku, ďalšími mestami budú Košice (22.11.), Poprad (23.11.), Žilina (24.11.), Bratislava (25.11.), Nové Mesto nad Váhom (26.11.) a Trenčín (27.11.).

"Celé turné je pre mňa nádherný zážitok. Som obklopená ľuďmi, s ktorými mi je naozaj dobre. Dlho som sa hľadala a verím, že naše súznenie je na pódiu poznať. Rovnaké súznenie vládne aj v zákulisí. Každé stretnutie s fanúšikmi nás nabíja neskutočnou energiou. Snažíme sa tú radosť vracať ľuďom," priblížila Aneta.

Spolu s klaviristom, hudobným skladateľom a producentom Jakubom Zitkom pracovali na piesňach, pôvodnej hudbe a textoch. Za inšpiráciou sa vydali na Šumavu, kde objavili dnes už neexistujúcu osadu Na Radosti. To miesto im učarovalo a pomohlo im priviesť na svet album plný príbehov. Prepracované aranžmány a osobitý spev Anety Langerovej predpokladal úspech u fanúšikov aj kritikov.


V ankete Žebřík 2014 získala od fanúšikov hneď tri ocenenia: Speváčka roka, Album roka – Na radosti a Skladba roka – Tráva. Všetky štyri nominácie na cenu Akadémie populárnej hudby – Ceny Anděl 2014, Czech Music Awards premenila na anjelské sošky. V roku 2015 získala cenu Anděl za videoklip k piesni Tragédie u nás na vsi a ocenenie speváčka roka v ankete Žebřík. Na turné Anetu sprevádza kapela a sláčikové trio.

V týchto dňoch sa do rozhlasového éteru dostáva aktuálny a zároveň úplne nový singel s názvom Hvězda. Skladba s veľavravným refrénom "Přej si, co chceš", bola inšpirovaná príbehom Sv. Vavrinca.

"Keď si človek naozaj niečo veľmi praje, väčšinou sa to splní. Dôležité je nestratiť nádej," vraví speváčka. "Koncom roka to budú dva roky od vydania albumu. Putujeme od mesta k mestu, rozprávame príbehy inšpirované zapadnutou osadou Na Radosti a prežívame nezabudnuteľné chvíle," vyznala sa Aneta zo svojich pocitov z koncertovania.

Skladbu Hvězda ale na albume Na Radosti fanúšik nenájde. "Na poslednú chvíľu sme sa rozhodli, že na albume nebude. Cítili sme, že jej čas ešte len príde. Je takou pomyselnou trojbodkou za obdobím, ktoré s kapelou prežívame."


Od poslednej návštevy Anety Langerovej na Slovensku uplynul takmer rok a ona za ten čas stihla niekoľko zaujímavých hudobných aktivít a splnila si aj svoj muzikantský sen. Album Na Radosti vyšiel aj ako vinyl.

"Prišla chvíľa, na ktorú som sa veľmi tešila. V rukách držím prvú vylisovanú vinylovú platňu albumu Na Radosti," povedala v máji Aneta médiám. "Som rada, že sa na vinyl ešte nezabudlo. Rada počúvam gramofónové platne, mám celkom slušnú zbierku. Urobím si vždy čas pre seba, uvarím si dobrú kávu, čas sa spomalí a ja počúvam a premýšľam o všetkom, čo je pre mňa v živote dôležité." Súčasťou vinylu sú aj bonusové materiály - pohľadnice z miest, kde album vznikal, samolepky so symbolmi piesní a plagát. Album sa navyše dá stiahnuť aj v digitálnej verzii.

Aneta sa po odohratí koncertov na Slovensku vráti späť na české pódiá, odohrá ďalších sedem koncertov po českých divadlách a na záver roka ju čaká špeciálny trojkoncert Brno-Ostrava-Praha. Týmito koncertmi vyvrcholí jej úspešné dvojročné turné k dvakrát platinovému albumu Na Radosti. Koncerty budú zároveň oslavou Anetiných 30. narodenín a pripravených je aj niekoľko hudobných prekvapení.

TASR informovala PR manažérka Lenka Slaná.

ODPORÚČAME TIEŽ:
J. LEDECKÝ: IAGO je najlepšie napísaná záporná postava
Rytmus zložil pieseň k novému slovensko-českému filmu Pirko
Vysokohorských nosičov máme ako jediní v Európe. Vznikol o nich film
Jedinečný Karel Gott a jeho 40 slávikov vychádza v 2CD kolekcii

Komentáre