Cestovanie

VIDEO: Súťaž v love rýb pod ľadom je populárna, zapojila sa aj žena

" Aj napriek mínusovým teplotám, prišlo do Dlhého nad Cirochou takmer 70 rybárov."

TASR, 8. januára 2017 10:00
Najviac sa pod ľadom lovili pstruhy dúhové, ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc
Na súkromnom rybníku v Dlhom nad Cirochou v Humenskom okrese v sobotu (7.1.) rybári súťažili v love pod ľadom, ktorý je medzi nimi podľa slov organizátora podujatia Štefana Duca populárny.

„Keďže na štátnych vodách je tento lov zakázaný, máme peknú účasť. Ľudia o takýto šport majú záujem,“ uviedol pre TASR. Prevažne chytali pstruhy dúhové. Pred súťažou do rybníka napúšťali približne 250 kilogramov tohto druhu, čo predstavuje okolo 1000 kusov.

Súťaž prebiehala v troch hodinových kolách, každá chytená ryba bola za bod. Po druhom kole vylovili rybári asi 150 kusov. „Kto chytí najviac rýb, vyhráva. Preto tri kolá, aby mali rybári objektívnejšiu šancu na úspech,“ uviedol organizátor. To posledné je podľa jeho slov najrozhodujúcejšie.



Aj napriek mínusovým teplotám, prišlo do Dlhého nad Cirochou takmer 70 rybárov. Všetci boli na počasie pripravení. Podmienky na lov pod ľadom boli, ako Duc tvrdí, vhodné. V rybníku o rozlohe dva hektáre sú napúšťané okrem pstruhov aj kapry, šťuky, zubáče či sumce. „Počas zimy sa prakticky o ryby nestaráme, keďže sa teraz ani nekŕmia,“ dodal. Aj preto rybári chytali pstruhy prevažne na umelé nástrahy.

Cieľom súťaže je okrem iného aj to, aby ľudia vyskúšali takýto typ lovu. Veronika Hromňáková z Humenného bola medzi takmer sedemdesiatkou mužov jedinou rybárkou. Ryby pod ľadom chytala dnes prvýkrát, podarilo sa jej uloviť štyroch pstruhov. Ku koníčku, v ktorom vidí najmä pohodu, pokoj a relax, ju priviedol priateľ. Za svoj doteraz najväčší úspech považuje 62-centimetrového kapra.

ODPORÚČAME TIEŽ:
VIDEO: Na Hrebienku pribudla päťmetrová medvedica z ľadu
Tokijské letisko ponúka toaletný papier na dezinfekciu mobilov
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: PF 2017 VO VLAKU
VIDEO: Novomestské múzeum vystavuje sedem unikátnych betlehemov

Komentáre