Cestovanie

Unikátny vlakový videoprojekt: Zastávka Bratislava Železná studienka

"TABLET.TV vám vďaka spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko, a.s. (ZSSK) opäť prináša ďalšiu časť unikátneho videoprojektu, aký na takejto úrovni na Slovensku ešte nikto nerealizoval."

Tablet.TV, 2. júna 2017 11:00
Bratislava Železná studienka Foto: Tablet.TV
Bratislava 13. máj (Teraz.sk/TABLET.TV) - Po týždni vám opäť neukážeme jazdu z pohľadu rušňovodiča po trati, ale ďalšiu bratislavskú zastávku, tentoraz Bratislava Železná studienka.

To všetko jednak na stránke www.teraz.sk, alebo na stránke www.tablet.tv a takisto na špecializovanej stránke o železničnej doprave - www.vovlaku.sk.

Zastávka Bratislava Železná studienka


Železničná zastávka Bratislava Železná studienka je málo frekventovaná zastávka v štvrtom okrese v Bratislave.

Bola zriadená v roku 1904 s pôvodným názvom Červený most. Takto sa volala až do roku 1947 a následne do roku 1951 mala názov Bratislava-Červený most. Od roku 1951 je pomenovaná podľa oblasti, v ktorej sa nachádza - Železná studienka. Názov pochádza z mylného presvedčenia, že zdroj vody v oblasti bol bohatý na železo a minerály. Analýza z 19. storočia dokázala, že nejde o minerálnu vodu.



Zastávka sa nachádza pri Červenom moste cez údolie Vydrice. Pôvodný most bol oblúkový, tehlový a červený. Koncom druhej svetovej vojny bol zničený a nahradený železnou konštrukciou. Piliere podpery boli však obložené červeným kameňom a tak názov mostu zachovali.

Zastávka je časťou trate, po ktorej 20. augusta 1848 prišiel do Bratislavy prvý vlak ťahaný parnou lokomotívou z Viedne. Trať pomohla k rozvoju prvých železníc na Slovensku a umožnila spojenie Bratislavy s celým budúcim železničným systémom v Európe.
Bratislava Železná studienka Foto: Tablet.TV

20. septembra 2010 oheň úplne zničil jednu z historických čakárni stanice. Oheň pravdepodobne založili bezdomovci, ktorí vo vnútri prespávali. Spolu so strážnym domčekom pochádzala z roku 1904 a obe boli Národné kultúrne pamiatky.

Zastávka leží na trati 110 Bratislava - Kúty - Břeclav, medzi stanicami Bratislava hl.st.- Bratislava Lamač. Má dve čakárne, vyvýšené nekryté nástupištia dlhé 149 m a 160 metrov, elektricky osvetlené. Zastávka je pridelená železničnej stanici Bratislava hl.st. Zastavuje tu niekoľko spojov ráno a popoludní, nenachádza sa tu predajňa cestovných lístkov.

ODPORÚČAME AJ:
Chystáte sa na dovolenku s veľmi malými deťmi? Svoju cestu zvážte
Pri prevoze bicykla treba dbať na jeho bezpečné upevnenie
Unikátny vlakový videoprojekt: Stanica Bratislava Nové Mesto
Aj Varšava má svoju Eiffelovku. Najvyššiu budovu dal postaviť Stalin

Komentáre