Cestovanie

Sezóna sa na Slanickom ostrove umenia začne 15. mája

"Slanický ostrov umenia sa nachádza v prírodnej scenérii s barokovo-klasicistickým kostolom, komplexom kalvárie a parkovou úpravou."

TASR, 13. mája 2016 12:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Novú plavebnú sezónu na Oravskej priehrade začne tento rok loď OG Slanica v nedeľu 15. mája. Turisti si budú môcť v priebehu štyroch mesiacov vychutnať 90-minútovú okružnú plavbu po vodnom diele. K unikátnej expozícii sakrálneho umenia v pôvodnom kostole a na kalvárii plnej zelene sa návštevníci dostanú jedine výletnou loďou.

Súčasťou plavby s panorámou okolitých hôr, ktorým dominuje Babia Hora a oravská časť Západných Tatier - Roháče, je aj 30-minútová zastávka spojená s prehliadkou expozícií tradičného ľudového umenia na Slanickom ostrove umenia uprostred Oravskej priehrady.

Slanický ostrov umenia sa nachádza v prírodnej scenérii s barokovo-klasicistickým kostolom, komplexom kalvárie a parkovou úpravou. Expozícia tradičného ľudového umenia v interiéri kostola, lapidárium oravskej kamenárskej tvorby v exteriéri ostrova, aj expozícia zatopených obcí v bývalej hrobke sú každé leto oživené koncertmi Oravského hudobného leta.

Loď OG Slanica premáva počas sezóny denne z prístavu číslo dva Slanická Osada (časť Námestovo) oproti Hotelu Slanica.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Oravský hrad a hrady Strečno a Budatín odštartovali turistickú sezónu
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Zo Štúrova do Galanty
Bez zmluvy EÚ by dedinku Schengen preslávil len rizling a Victor Hugo
Na Záhorí je obľúbená vínna turistika
Chystáte sa na výlet? Navštívte túto viac ako 600-ročnú obec

Komentáre