Cestovanie

Sedem najnebezpečnejších ciest sveta

"Nikdy neviete, kam môžete zablúdiť do sveta, a preto vám radšej poradíme kam sa máte vydať, pokiaľ máte radi adrenalín alebo práve naopak, ako sa mu môžete vyhnúť."

Matej Martinček, 20. februára 2015 8:00
Cesta 5 Chile Foto: youtube.com
Mnoho zdatných šoférov si ani len netrúfne na tie miesta, ktoré práve dnes uvidíte. Sú krásne, ale zároveň nebezpečné.

Guoliang - tunelová cesta v Číne


Obyvatelia si nevedeli nájsť cestu kadiaľ môžu ísť cez hory, a práve preto vybudovali cestu Guoliang. Dávnejšie tadiaľ cestovalo mnoho áut priamo pod horou, lenže po toľkých nehodách sa ich počet zmenšil, kvôli vážnym dopravným nehodám. Napokon sa z tohto miesta stalo najnebezpečnejšie.

Ukážka z cesty



Skipperský kaňon - Nový Zéland


Táto cesta sa radí medzi najnebezpečnejšie sveta, pretože má až tri kilometre a spraviť miesto pre ďalšie auto je takmer nemožné. Na Novom Zélande je mnoho takýchto ciest, avšak je mnoho zodpovedných vodičov, preto majú takú malú nehodovosť a úmrtnosť na cestách.

Ukážka z cesty



Transsibírska magistrála – Rusko


Predstavte si, že začnete na obyčajnej ceste, lenže po čase sa to zmení na cestu plnú nebezpečia a strachu,. Pýtate sa prečo? Odpoveď je veľmi jednoduchá. Nielen počasie dopomáha takmer k minimálnej orientácií v teréne, ale aj nepriehľadnosť ciest a množstvo nebezpečných vodičov dopomáha k nehodám.

Ukážka z cesty


Cesta 5 – Chile


V Atakamskej púšti v Chile vznikla jedna z ďalších nebezpečných ciest sveta. Je to hlavná cesta prechádzajúca ostrovom, lenže silný vietor, žiadne čerpacie stanice a nuda sú najväčší na nej zabijáci. Ak sa vám to zdá málo, môže vás zaskočiť ešte aj hmla a natoľko vás oslepí , že vás prinúti zastaviť alebo dokonca vzdialiť sa čo najďalej od cesty, len aby sa vám niečo nestalo.

Ukážka z cesty


Nanga Parbat, Pakistan


Zradné vysokohorské podmienky riadia Nanga Parbat medzi tie najnebezpečnejšie. Nestabilné, úzke a nepredvídateľné podmienky. Cestu si budete musieť vyšliapať až šesť míľ bez ochrany. Síce je to nebezpečné miesto, ale zároveň krásne pre turistov.


Ukážka z cesty

Cesta smrti – Bolívia


Predposledná cesta, ktorá meria až 40 km bez zábran a ochrany. Nájdu sa mnohí, ktorí chcú vyskúšať zjazd bicyklom. Veď sami posúďte.

Ukážka z cesty


Pasubio, Taliansko


Krásna pradávna cesta, kadiaľ mohli cestovať Rimania a mnohí iní bojovníci po Európe. História, krásny výhľad, nádherná príroda a oddych, pokiaľ idete dolu kopcom. Na ceste sa nachádza 52 tunelov a je to skvelá jazda pre cyklistov. Síce to nie je pre motoristov, ale milovníci turistiky si tu prídu na svoje.
Ukážka z cesty



Odporúčame:
LIKE DŇA: Naturalistické fotky bábätiek tesne po cisárskom reze
LIKE DŇA: Je Deň Boba Marleyho, jedného z najväčších poslov mieru
LIKE DŇA: Ako by to vyzeralo, keby si ľudia a zvieratá vymenili roly?
LIKE DŇA: Pozerať len s večerou po ruke!
LIKE DŇA: Ťažké začiatky malej baletky

Komentáre