Cestovanie

Keby som bol vtákom: Top 10 miest pri pohľade zhora

"Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako asi vyzerajú svetové metropoly zhora? Niektoré sú plné zelene a krásne ako umelecké diela. Tu je náš výber top desať."

Veronika Rosputinská, 12. februára 2014 14:00
Bern Foto: Buzzfeed.com/Freewallpaperr.com


Cestovateľské portály sa predbiehajú v tom, ktorý z nich zostaví lepší rebríček najkrajších či najzaujímavejších turistických destinácií. My sme sa dnes pozreli na to, ako asi vyzerajú známe mestá z takzvaného pohľadu z vtáčej perspektívy.

Sériu 27 obrázkov miest z pohľadu vtáka zverejnil portál Buzzfeed.com, pričom niektoré z nich vyrážajú dych svojou krásou, iné zas šokujú hustou zástavbou či množstvom smogu. My sme pre vás vybrali fotografie z pozitívneho súdka a zostavili sme rebríček desiatich najkrajších perspektív.

Bac Son Valley (Vietnam) Foto: Buzzfeed.com/Reddit.com
Vybrať absolútneho víťaza nebolo vôbec jednoduché. Niektoré mestá očarili množstvom zelene, iné pestrými farbami, ďalšie dokonalým pôdorysom. V silnej konkurencii sme sa napokon rozhodli na najvyšší stupienok postaviť švajčiarsky Bern, hneď za ním s len minimálnym rozdielom sympatií stojí vietnamský Bac Son Valley. Prvú trojku uzatvára geometricky dokonalá Barcelona.

TOP 10 MIEST PRI POHĽADE ZHORA


Komentáre