Cestovanie

VIDEO: Kambodža láka prírodou a panenskými plážami. Turisti sú vítaní

"Jednu z jej pláží, Lazy Beach na ostrove Koh Rong Sanloem, zaradil časopis National Geografic medzi 21 najlepších pláží sveta."

Tablet.TV, 8. mája 2017 9:00
Kambodža ponúka nádherné pláže. Foto: TASR/AP
Krajina, ktorá disponuje nádhernými pieskovými plážami a lákavými bledomodrými lagúnami, porovnateľnými s tým, čo ponúka susedné a oveľa navštevovanejšie Thajsko. To je Kambodža. Jedna z jej pláží, Lazy Beach na ostrove Koh Rong Sanloem, zaradil časopis National Geografic medzi 21 najlepších pláží sveta.

Tieto vzdialené končiny sa tiež nevyhli vzniku dovolenkových rezortov. Ich prevádzkovatelia však tvrdia, že sa snažia do pôvodného panenského rázu krajiny takmer nezasahovať.

terazmedia

Zvyšovanie popularity neprebádaných prírodných krás a pláží Kambodže pomáha zlepšovať životnú úroveň miestnych obyvateľov. Turisti sú tu vítaní.

Mnohé pobrežné rezorty v Kambodži prevádzkujú majitelia pôvodom z Európy, ktorí sa rozhodli presťahovať do lona prírody. Je to tak aj na ostrove Koh Thmei.

Paradoxné je, že miestnej prírode škodia viac ľudia, ktorí sem ešte nikdy nevkročili. Niektoré unikátne pláže čelia znečisteniu naplaveného zo susedného Vietnamu. Miestni obyvatelia sa snažia tieto lokality udržiavať každodenným ranným zberom nahromadeného odpadu.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Ranogotický kostolík v Ludrovej mal ukrývať veľký templársky poklad
Unikátny vlakový videoprojekt: Železničná stanica Nové Zámky
Luhačovice majú obnovené svoje srdce, rozsiahly kúpeľný areál
Nie je vajce ako vajce: Zo pštrosieho sa nasýti až desať ľudí

Komentáre