Cestovanie

Vydajte sa hľadať diamanty, v tomto parku sa voľne povaľujú!

"Národný park Crater of Diamonds láka turistov z celého sveta. Čo v ňom nájdete, je vaše."

Veronika Rosputinská, 2. novembra 2013 6:00
Tínedžerka Tana Clymer našla 19. októbra v národnom parku Crater of Diamonds 3,85-karátový diamant. Foto: TASR/AP Photo


Túžite po prsteni s krásnym diamantom? Vyberte sa na výlet do národného parku Crater of Diamonds v Arkansase, kde sa vaše sny môžu premeniť na skutočnosť. V parku je povolené prehrabávať sa v zemi aj celé dni a hľadať lesklý kúsok šťastia. Platí zásada, čo nájdeš, je tvoje.

Ak si myslíte, že je to bez šance, ste na omyle! Pred pár týždňami sa ligotavý kamienok podarilo nájsť tínedžerke z Oklahomy. Podľa správcu parku Billa Hendersona môže byť hodnota diamantu 50 až 60-tisíc dolárov, informoval portál New York Daily News.

Buďte pozorní a dobre pripravení


Musíte byť však veľmi všímavým hľadačom a nič nepodceniť. Šťastná nálezkyňa žltého diamantu, 14-ročná Tana prezradila, že si najprv myslela, že ide iba o kúsok papierika z nejakej sladkosti. Nájdené kamienky nie sú veľké a na prvý pohľad sa môžu zdať bezcenné. Zamestnanci parku sú však vždy pripravení váš nález identifikovať.

Tínedžerka Tana Clymer našla v národnom parku Crater of Diamonds tento žltý diamant. Foto: TASR/AP Photo
A ak sa už na takúto dobrodružnú výpravu vyberiete, nepodceňte ani prípravu. Ľudia si so sebou do parku prinášajú rôzne náradie, ale k dispozícii sú aj priamo na mieste. Môžete si ich kúpiť alebo prenajať za pár dolárov na deň – najdrahší „set diamantového lovca“ stojí jedenásť dolárov.

Nezabudnite ani na vhodné oblečenie. Viem, že po nájdení diamantu by ste pred zvedavými fotografmi chceli byť čo najšarmantnejší, ale hrabať sa v zemi v elegantných šatách neodporúčam. Na oficiálnej stránke parku radia staré topánky alebo čižmy, keďže pole môže byť blatisté. V lete by zas nemal chýbať klobúk a opaľovací krém. Tak hurá za diamantmi!

Komentáre