Biznis

VÚB potvrdila rok 2023 ako trhový líder

"Redakcia magazínu Euromoney udeľovala bankové ocenenia trhovým lídrom v rôznych oblastiach. VÚB banka triumfovala vo firemnom bankovníctve a v spoločenskej zodpovednosti."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 22. decembra 2023 12:58
Foto: VÚB
VÚB banka je vo financovaní firiem a podnikateľov skutočne jednotkou na slovenskom trhu a Nadácia VÚB za 20 rokov svojej existencie prerozdelila viac ako 13,5 milióna na zhruba 1500 projektov, ktoré zrealizovali rôzne združenia a organizácie.

„Som veľmi rád, že magazín Euromoney si všimol naše reálne úspechy v týchto oboch týchto oblastiach na slovenskom trhu. Vo firemnom bankovníctve sme lídrom s objemom úverov vo výške 6,3 miliárd eur, pričom sme veľmi silní v SME aj v agrobiznise. Nadácia VÚB okrem dlhoročnej svedomitej práce a podpory nedávno pri príležitosti 20. výročia prerozdelila mimoriadne 400-tisíc eur pre dvadsať organizácii z oblasti kultúry, ochrany životného prostredia a sociálneho sektora. Máme samozrejme ambíciu dosiahnuť výborné výsledky aj v tých ďalších kategóriách, takže pevne verím, že sa nám počet ocenení ešte ďalej podarí rozšíriť,“ povedal generálny riaditeľ VÚB banky Jozef Kausich.

Akreditačný program Euromoney Market Leaders spustený v roku 2022 poskytuje komplexné a dynamické hodnotenie bankových a finančných mien v širokej škále sektorov. Banky sú hodnotené podľa svojich najsilnejších stránok v ôsmich použitých – investičné bankovníctvo, firemné bankovníctvo, podpora malých a stredných podnikov, financovanie v islamských krajinách, ESG, digitálne riešenia, spoločenská zodpovednosť (CSR) či diverzita a inklúzia. Výsledky sú postavené na iniciatívach bánk, dodaných štúdiách a dátach.

Magazín Euromoney už 30 rokov hodnotí popredné svetové finančné inštitúcie prostredníctvom údajov o výkonnosti, prieskumov a ocenení v odvetví. Do ich každoročného programu ocenení, ktorý bol založený v roku 1992, sa zapojilo už viac ako 500 popredných svetových bánk v 113 krajinách a oceňuje výnimočnosť v globálnych, regionálnych a jednotlivých kategóriách krajín.

Market Leaders, ktorý pokrýva 100 trhov, rozširuje celosvetovo uznávané programy ocenení Euromoney o hodnotenie a uznanie excelentnosti vo finančných inštitúciách

Komentáre