Biznis

Lidl opäť zvyšuje mzdy, platí o tretinu viac ako je priemer na trhu

"Diskontný reťazec zvýšil od jesene 2016 platy v predajniach a skladoch o tridsať percent, nástupné platy narástli až o tretinu."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 22. februára 2018 18:20
Ilustračné foto Foto: Lidl
Nárast platov o tridsať percent za necelý rok a pol, zvýšenie nástupnej mzdy až o tretinu a o tretinu vyšší priemerný mesačný plat než je trhový priemer v odvetví, to všetko je realita v Lidli. Diskontný reťazec od marca opäť zvýši platy zamestnancom predajní a skladov, pričom v priemere pôjde o 5%. Aj takýmto spôsobom sa Lidl chce svojim zamestnancom poďakovať za ich nasadenie a dosiahnuté výsledky. Priemerný mesačný plat na pozícií predavačov-pokladníkov a predavačiek-pokladníčok bude od marca 845 €, o tretinu viac v porovnaní s trhovým priemerom podľa portálu platy.sk. Plný pracovný úväzok v Lidli pritom predstavuje 38,75 hodín týždenne.

Tak ako sme pre Slovákov jednotkou v čerstvosti a kvalite, chceme zostať lídrom v našom odvetví aj v odmeňovaní. Aby sme zákazníkom mohli aj naďalej ponúkať kvalitné tovary a služby, potrebujeme kvalitných a motivovaných zamestnancov. Od jesene 2016 sme preto zvýšili platy našim kolegyniam a kolegom v predajniach a skladoch už trikrát,“ uviedol Matúš Gála, generálny riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika, ktorý dodal: „Teší nás mimoriadne pozitívna spätná väzba našich zamestnancov, ktorá sa prejavuje i v klesajúcej fluktuácii.“ Medzi najlepšie hodnotené benefity zo strany zamestnancov Lidla patrí skutočnosť, že už pri podpise zmluvy poznajú vývoj svojho platu až na štyri roky. Obchodný reťazec zároveň poskytuje svojim zamestnancom flexibilné pracovné úväzky a voľné pracovné pozície prioritne obsadzuje z vlastných radov.

Najlepší zamestnávateľ v odvetví
Lidl je najatraktívnejším zamestnávateľom v oblasti obchodu na slovenskom trhu práce. Potvrdilo to hlasovanie verejnosti i vyjadrenie odborníkov – diskontný reťazec zvíťazil vo svojej kategórií v domácej súťaži „Najzamestnávateľ“ a obhájil tiež prestížne medzinárodne ocenenia Top Employer Slovensko a Top Employer Europe.
Foto: Lidl Slovenská republika

Lidl dlhodobo pracuje na svojom imidži zamestnávateľa. V roku 2016 Lidl nanovo definoval svoju zamestnávateľskú identitu a hodnoty, pričom o jej podobe rozhodli jeho zamestnanci a nie topmanažment. A práve zamestnanci Lidla sa stali aj ambasádormi spomenutých hodnôt, keď sa objavili vo všetkých vizuáloch a propagačných materiáloch tak v internej, ako aj externej komunikácii.

Po roku opäť Top Employer
Ocenenia Top Employer sa udeľujú na základe podrobného externého auditu oddelenia ľudských zdrojov. Medzi skúmané oblasti patrí rozvoj a vzdelávanie zamestnancov, výkonnostný manažment, príležitosti na budovanie kariéry, poskytované benefity či firemná kultúra. Inštitút so sídlom v Holandsku oceňuje firmy s najkvalitnejším zamestnávateľským prostredím už od roku 1991. Pred Lidlom získali titul „Top Employer“ iba tri firmy zo Slovenska, pričom Lidl je prvým a doteraz stále jediným obchodným reťazcom s týmto ocenením. V aktuálnom ročníku ocenila porota celkovo štyri firmy pôsobiace na Slovensku.

Lidl otvoril svoje prvé predajne na Slovensku v septembri 2004 a momentálne ich prevádzkuje 131. V predajniach, troch logistických centrách a na centrále obchodného reťazca pracuje spolu viac ako 4000 ľudí.
Vždy aktuálne a zaujímavé informácie o spoločnosti Lidl Slovenská republika nájdete na www.lidl.sk a na sociálnych sieťach.

Komentáre