Autá

Amarok v špeciálnej úprave do extrémného terénu

"Volkswagen Amarok Canyon Edition je špeciálna edícia automobilu, ktorý si za pomerne krátku dobu existencie získal srdcia priaznivcov veľkých pick-upov. "

Erik Stríž, 1. apríla 2014 14:00
VW Amarok Canyon Edition Foto: Volkswagen


Volkswagen je u nás známy najmä ako producent širokého spektra vozidiel, nie však veľkých pick-upov. Občas sa síce aj na slovenských uliciach mihne veľký ťažký Volkswagen Amarok, je to však skôr raritné.

V Spojených štátoch si Volkswagen takisto udržiava imidž automobilky predávajúcej menšie automobily, avšak aj Amarok tu nachádza celkom dobré uplatnenie. Špeciálna edícia tohto obra je však určená paradoxne pre Veľkú Britániu práve od dnešného dňa.

VW Amarok Canyon Edition Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok vo výraznej červenej úprave dostal okrem špecifickej farby množstvo viac či menej viditeľných doplnkov, ktoré ho predurčujú na využitie v náročnejších podmienkach. Rad svetlometov na streche, masívne kovové vedenia vo veľkom nákladnom priestore, masívne prahy dverí a iné detaily sa podieľajú na tom, že vozidlo vyzerá ako vystrihnuté z filmu o apokalypse, v ktorom hrdinovia príbehu cestujú krajinou.


Automobil je postavený na 19 palcových pneumatikách s hrubými stenami a nápadne vysokým dezénom. Vo výbave vozidla nachádzame aj satelitnú lokalizáciu a navigáciu, Bluetooth a štandardný nemecký interiér doplnený o vizuálne prvky nadväzujúce na edíciu Canyon.

VW Amarok Canyon Edition Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok v edícii Canyon využíva potenciál 2-litrového motora BiTDI s výkonom 178 konských síl a krútiacim momentom na úrovni 420 Nm. Zákazníci si budú môcť vybrať z dvoch dostupných prevodoviek, na výber majú 6-stupňový manuál alebo 8-stupňovú automatiku. Zatiaľ, čo pri manuálnej prevodovke je potrebné priplatiť si za technológiu 4MOTION, pri automatike je neoddeliteľnou súčasťou.

VW Amarok Canyon Edition Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok Canyon Edition bude vyrobený v limitovanom počte iba 350 kusov. Vzhľadom na obľúbenosť tohto typu vozidiel aj v Spojenom kráľovstve očakávame, že sa rozpredajú v priebehu nanajvýš niekoľkých mesiacov.

Komentáre