Autá

VIDEO: Míľniky modelu vozidla smart: Toto by ste o ňom mali vedieť

"Nápad, ktorý začiatkom 70. rokov dozrieva v hlavách inžinierov Mercedes-Benz, je radikálny: „Auto budúcnosti“ podľa ich úvah musí preskúmať všetky existujúce predstavy o automobiloch a preveriť ich. "

Peter Škorňa, 16. augusta 2018 8:00
Smart Foto: Daimler AG
Nápad, ktorý začiatkom 70. rokov dozrieva v hlavách inžinierov Mercedes-Benz, je radikálny: „Auto budúcnosti“ podľa ich úvah musí preskúmať všetky existujúce predstavy o automobiloch a preveriť ich. Prvé koncepty vznikajú už v roku 1972.

O deväť rokov neskôr sa však vývojárom Mercedes-Benz darí vytvoriť priekopnícke nápady na bezpečnostné zariadenia, ktoré zaberajú v aute iba málo miesta. V roku 1991 spúšťa dizajn Mercedes-Benz nasledujúci rozbeh. Vznikajú štúdie Eco Sprinter a Eco Speedster.



1994: spoločný podnik so Swatch


V roku 1989 Nicolas G. Hayek, vynálezca hodiniek Swatch, oznámil, že chce uviesť na trh malé mestské auto. Auto budúcnosti má nadchýnať ľudí ako posolstvo. Spolupráca zo Značkou Mercedes-Benz vedie k jedinečnej koncepcii vozidla a k novej automobilovej značke: smart. Na základe prvých rokovaní medzi automobilkou Mercedes-Benz a Nicolasom Hayekom vzniká po krátkom čase spoločnosť Micro Compact Car AG so sídlom vo švajčiarskom Biele. V roku 1994 sa začína vozidlo vyrábať v závode Hambach vo Francúzsku.

1997: svetová premiéra na IAA vo Frankfurte


Po štarte vývoja v roku 1994 oslavuje smart city kupé (neskôr premenovaný na smart fortwo) v roku 1997 svoju svetovú premiéru na Medzinárodnej výstave automobilov vo Frankfurte (IAA). 2. júla 1998 schádza prvý smart fortwo z výrobného pásu v Hambachu. 3. októbra 1998 sa začína uvedenie na trh.

1999: ďalšie modely a konštrukčné rady


Na IAA v roku 1999 prekvapila mladá značka svetovú verejnosť hneď celým radom nových štúdií modelov. Na základe modelu smart city kupé prichádza verzia kabrioletu, ktorý „zatvorenej“ spoločnosti najmenších automobilov otvára novú dimenziu – strechu. smart kabriolet ponúka nefalšovanú radosť zo života. Na európske cesty prišli tieto najmenšie sériovo vyrábané kabriolety na svete na jar roku 2000.



1999: smart s motorom s CDI


Vozidlo smart koncom roka 1999 propaguje motor cdi so spotrebou 3,4 litra na 100 kilometrov. Zrodil sa najúspornejší spôsob automobilovej prepravy. Do zavedenie následníka v roku 2007 sa predá viac ako 140 000 smart cdi.

2002: smart crossblade


Absolútnu otvorenosť prináša osobitný variant vozidla, ktorý prišiel na trh v roku 2002: smart crossblade. Nemá dvere, nemá strechu ani čelné sklo. Jeho vodič jazdí krajinou pod holým nebom, necháva sa nerušene ovievať náporom vetra a vychutnáva si neporovnateľný jazdný zážitok. Iba nad zónou prístrojovej dosky kladie odpor dynamike jazdy úzky, tmavo tónovaný usmerňovač prúdenia.

2003: smart roadster a roadster kupé


Mimoriadne intenzívny a športový jazdný zážitok ponúkajú smart roadster a smart roadster kupé, ktoré prichádzajú na trh v apríli 2003.

2003: modernizácia modelu smart fortwo


Nový väčší trojvalcový motor zabezpečuje viac sily v benzínových verziách smart fortwo (dovtedy city kupé a kabriolet): základnou verziou sa po modernizácia modelu v roku 2003 stáva verzia s výkonom 37 kW/50 k. V roku 2003 sa menia aj logo smart a nomenklatúra: zo city kupé a kabrioletu sa stávajú fortwo kupé a fortwo kabriolet. Vozidlo hrdo nesie svoje určenie v názve: fortwo – potešenie z jazdy pre dvoch. Od toho okamihu sa aj predok smartu pýši kruhom ako novým logom značky.

2003: smart fortwo BRABUS


V tom istom roku sú predstavené verzie BRABUS, vyvinuté spoločným podnikom smart-BRABUS GmbH založeným v roku 2002.

2004: smart forfour


Princípy dvoch sedadiel a motora uloženého vzadu smart prvý raz opúšťa roku 2004, kedy v spolupráci s Mitsubishi prichádza na trh forfour. Športové päťdverové vozidlo má na značku smart nezvyčajné rozmery a otvára jej nový, trhový segment s intenzívnou hospodárskou súťažou. Smart forfour je väčší, ako všetky dovtedajšie modely značky.

2005: smart crosstown


Štúdia má perspektívny hybridný pohon s benzínovým motorom a elektromotorom. Zároveň predstavil smart ďalšie automobilové štúdie s alternatívnymi pohonmi: okrem prototypu elektricky poháňaného smart fortwo ev (electric vehicle) je prezentovaný aj smart fortwo s pohonom na zemný plyn, ako aj mild hybrid a cdi hybrid.



2006: smart formore


Modelom smart formore predstavuje smart v roku 2006 koncepciu terénneho vozidla. Tento smart s náhonom všetkých kolies by ako smart utility vehicle (suv) doplnil značku v segmente kompaktných terénnych vozidiel.

2007: smart fortwo druhej generácie


Pri vývoji nového smart fortwo posunuli inžinieri latku nárokov opäť vyššie. K uvedeniu na trh v apríli 2007 ide smart fortwo na štart s novovyvinutými a výkonnejšími motormi: trojvalec s litrovým zdvihovým objemom vyvinie 45 kW/61 k, 52 kW/71 k alebo 62 kW/84 k. Výkon smart fortwo cdi predstavuje 33 kW/45 k. So spotrebou 3,3 l/100 km podľa NEFZ a s emisiami 88 gramov CO2 na kilometer je smart fortwo cdi najúspornejšie sériovo vyrábané auto na svete.

2007: smart fortwo micro hybrid drive (mhd)


Od 15. októbra 2007 schádza v Hambachu z pásu 52 kW/71 k silný a vďaka funkcii štart-stop mimoriadne úsporný variant smart fortwo: smart fortwo micro hybrid drive využíva fázy voľnobehu, aby vypol motor a dočasne úplne zastavil spotrebu paliva a tvorbu výfukových a hlukových emisií.

2010: modernizácia pre druhú generáciu


Na jeseň 2010 ide smart fortwo na štart s vynoveným vzhľadom v interiéri, vylepšeným exteriérom a ekologickejšími motormi. Ešte viac možností individualizácie poskytujú na želanie denné osvetlenie v technike LED a nové disky z ľahkej zliatiny.

2010: smart BRABUS tailor made


Od originálu k unikátu: individualizačný program smart BRABUS tailor made nesie od marca 2010 motto „Všetko je možné“ . S lakovaniami v nespočetných farebných odtieňoch ako aj s kožou a Dinamicou celkovo vo viac ako 30 základných farbách si kreatívni zákazníci môžu ešte aj dnes nakonfigurovať smart celkom podľa vlastnej predstavy.

2010: súprava smart drive kit pre iPhone


smart ako prvá automobilová značka vyvinula vlastnú aplikáciu pre iPhone. Spolu s kolískou smart pre iPhone sa z kultového mobilu stáva multimediálny palubný počítač, ktorý je funkčne a dizajnovo optimálne zladený s vozidlom smart fortwo.

2011: smart forspeed


V koncepte forspeed predstavuje smart na autosalóne v Ženeve nekonvenčnú štúdiu spájajúcu súčasnú mestskú mobilitu s faktorom zábavy takým typickým pre túto značku. Dvojsedadlový automobil sa vzdáva strechy a bočných okien a namiesto predného okna má plochý deflektor v štýle klasických vrtuľových lietadiel.



2011: smart forvision


V koncepčnom vozidle smart forvision bádatelia a inžinieri z BASF a Daimler spojili celkovo päť automobilových svetových premiér: transparentné organické solárne články, priehľadné organické svetelné diódy, plnoplastové disky, nové odľahčené komponenty v karosérii a fólie a laky odrážajúce infračervené žiarenie pomáhajú znížiť spotrebu energie vozidla a zvýšiť tak dojazd a komfort.

2012: smart for-us


Štúdiou smart for-us smart prenáša praktickú ložnú koncepciu pikapu do mestskej premávky 21. storočia: elektricky poháňaný for-us sa hrá s bojovým imidžom klasických veľkých vozidiel s nákladnou plošinou.

2012: smart fortwo electric drive


Bezemisné jazdenie s ešte väčšou zábavou ‒ to ponúka tretia generácia smart fortwo electric drive, dostupná od jari 2012. Elektromotor s výkonom 55 kW, prvý raz poháňaný akumulátorom spoločnosti Deutsche Accumotive, zdoláva hranicu 120 km/h.

2012: smart ebike


S nekonvenčným dizajnom v štýle značky, funkčnosťou optimalizovanou na jazdu v meste a vysokými technologickými ambíciami, ktoré potvrdzuje okrem iného mimoriadne efektívny a výkonný elektrický pohon, zaberá smart ebike výnimočné postavenie.

2012: smart forstars


Elektricky poháňaná štúdia smart forstars patrí do kategórie SUC (Sports Utility Coupé) s miestom pre dve osoby a množstvom úložného priestoru. Jeho meno je potmehúdskym odkazom na sklenenú kupolu, ktorá sa klenie nad cestujúcimi, a tak im poskytuje pohľad na hviezdnu oblohu. Zároveň odkazuje na zábavný nápad začleniť do prednej kapoty projektor.

2013: smart forjeremy


Model smart forjeremy, ktorý vznikol v spolupráci s prestížnym módnym dizajnérom Jeremym Scottom. Najnápadnejšími znakmi sú obe zvislé krídla, ktoré zdobia zadnú časť vozidla nad zadnými svietidlami.

2013: smart fourjoy


Štyri plnohodnotné sedadlá pri minimálnej dĺžke vozidla – štúdia smart fourjoy ukazuje prvý raz dimenzie štvormiestneho smarta nasledujúcej generácie. Štúdia ešte nemá dvere, zadné sklo a strechu, vďaka čomu má pozorovateľ voľný výhľad na futuristicky vyzerajúci interiér.

2014: smart fortwo tretej generácie a nový smart forfour


Revolúcia postupuje do ďalšieho kola ‒ smart fortwo bol vylepšený takmer po všetkých stránkach a teraz je výrazne komfortnejší. Koncepcia s motorom vzadu, typická pre značku smart, je prvý raz ponúknutá aj v štvormiestnom smart forfour, ktorý vzniká v spolupráci s automobilkou Renault.

2015: smart forgigs


Štúdia smart forgigs, realizovaná spoločne s audiopartnerom JBL, je zrejme najmenšia pojazdná koncertná sieň na svete. Špičkový technický ozvučovací systém tohto smart fortwo má celkový špičkový výkon 5 720 wattov.

2016: smart fortwo s jedinečným vzhľadom flexibilnej sklápacej strechy


Kupé alebo kabriolet? Sklápacia alebo pevná strecha? smart prekračuje hranice: odteraz má smart fortwo kupé sériovo jedinečnú plnú strechu s látkovým poťahom v čiernej farbe
.

2016: nové modely smart BRABUS


Výkonom 80 kW/109 k patrí nový smart BRABUS medzi vozidlá s najviac športovým charakterom v tomto segmente. Okrem výkonného motora s turbodúchadlom prispievajú k tomu športový podvozok BRABUS Performance so špeciálne nastaveným ESP®, športovo nastavené servoriadenie ako aj športové vyhotovenie dvojspojkovej prevodovky twinamic s funkciou race start.



2017: nový smart electric drive


smart je jediný výrobca vozidiel na svete, ktorý ponúka svoju modelovú paletu so spaľovacími, ako aj s elektrickými motormi. Pretože krátko po štarte smart fortwo a smart forfour v marci možno od mája objednávať aj smart fortwo kabriolet electric drive. V zadnej časti vozidla smart electric drive pracuje elektromotor s výkonom 60 kW (81 k) a svoju silu prenáša na kolesá prostredníctvom stáleho prevodového pomeru.

2017: smart vision EQ fortwo


Štúdiou smart vision EQ fortwo značka predstavuje novú víziu mestskej mobility a individuálne prispôsobiteľnej, vysokoflexibilnej a maximálne efektívnej miestnej dopravy: autonómne jazdiace koncepčné vozidlo vyzdvihne svojich cestujúcich priamo na požadovanom mieste. Cestujúci sa v priestrannom interiéri cítia uvoľnene, pretože nemusia venovať pozornosť jazdným úlohám. Štúdia sa ako prvé koncepčné vozidlo koncernu Daimler úplne zriekla volantu a pedálov, a stelesňuje všetky štyri piliere stratégie CASE.

2018: smart mobile disco


Modelom smart mobile disco je značka ready to party a vytvorila nezvyčajné pracovisko pre dídžejov – s kabínou, mixážnym pultom, výrobníkom umelej hmly a rozličnými svetelnými efektmi. Štúdiu navrhol produktový dizajnér Konstantin Grcic. JBL, mnohoročný audiopartner značky smart, poskytol profesionálne ozvučovacie zariadenie. Nezvyčajný smart bol jedným z vrcholov vernisáže „Horúčka noci. Dizajn a klubová kultúra od roku 1960 po dnes“ 16. marca vo Vitra Design Museum vo Weil nad Rýnom. Svoje ďalšie verejné vystúpenie mala štúdia na večierku smart v rámci „Salone di Mobile Milano“ , najväčšej výstavy nábytku na svete s ročným počtom návštevníkov 350 000.

2020: smart má plán stať sa čisto elektrickým


Smart sa ako prvá automobilová značka usiluje o dôsledný prechod zo spaľovacieho motora na elektrický pohon: po USA a Kanade (2017) by od roku 2020 mali aj v Európe jazdiť smarty výlučne na akumulátorový elektrický pohon. Zvyšok sveta by mal nasledovať krátko na to.

Komentáre