Autá

Počuli ste už o automobiloch Qoros? Takto vyzerá prvý model

"Prvý sériovo vyrábaný kompaktný automobil Qoros 3 Sedan je určený mladým, moderným, metropolitným zákazníkom, ktorí majú ambiciózne ciele, hlása výrobca."

Webmagazin.sk, 8. decembra 2013 6:00
Qoros 3 Sedan Foto: Qoros


Model Qoros 3 Sedan vzbudil vysoko pozitívny ohlas hneď po svojom odhalení na autosalónoch v Ženeve a v Šanghaji začiatkom tohto roka. Ako prezentuje výrobca, je určený mladým, moderným, metropolitným zákazníkom, ktorí majú ambiciózne ciele, radi sú „pripojení”, vedú aktívny život, sú nezávisle zmýšľajúci a vyhľadávajú kvalitu.

Koncept stylingového príslušenstva


Okrem prvého sériovo vyrábaného modelu Qoros 3 Sedan automobilka počas autosalónu v Guanghzou predstavila tiež koncept stylingového príslušenstva. Zahŕňa množstvo vylepšení dizajnu exteriéru. Každý z nich má svoj funkčný účel a zároveň poskytuje elegantnému stylingu modelu zreteľný výraz.

Qoros 3 Sedan Foto: Qoros
Konkrétne zahŕňa rozšírenie o malý spojler na prednom a zadnom nárazníku, decentné bočné prahy a zadné krídlo na piatych dverách. Tieto sú koncipované tak, aby vozidlu dodávali nielen športovejší vzhľad, ale zároveň prispeli k optimalizácii prúdenia vzduchu pod, okolo a ponad vozidlo pre zlepšenie aerodynamiky a zníženie spotreby paliva. Veľké 18-palcové kolesá s diskami z ľahkých zliatin s 20-timi lúčmi majú pútavú dymovo matnú striebornú povrchovú úpravu a vyznačujú sa nízkoprofilovými pneumatikami, ktoré nechávajú vyznieť dômyselné tvary oblúkov diskov, ktoré sú tiež súčasťou vylepšenia stylingu vozidla.

Nadčasový fizajn


Prvý sériovo vyrábaný model Qoros 3 Sedan je predzvesťou jednoduchého, nadčasového, elegantného dizajnu, ktorý budú niesť všetky budúce modely tejto značky. Čistý a jednoduchý dizajn vyznačujúci sa horizontálnymi líniami a inšpirovaný dizajnom európskych vozidiel ťaží z premyslených výrazných akcentov, ako sú napríklad LED denné svietenie a zadné svetlomety či veľké masívne disky kolies z ľahkých zliatin.

Pokrokový dotykový multimediálny systém


Horizontálne línie sú viditeľné aj v interiéri vozidla. Kabína pre cestujúcich sa vyznačuje nezvyčajne veľkorysým vnútorným priestorom vďaka najširšej karosérii (1839 mm) a najdlhšiemu rázvoru (2690 mm) vo svojej triede. Stredobodom palubnej dosky je osempalcový vysokokapacitný dotykový displej multimediálneho hubu značky Qoros (MMHTM), ktorý sa nachádza v štandardnej výbave modelového radu a ktorý vynecháva nepreberné množstvo tlačidiel a prepínačov, ktoré kazia vnútro mnohých moderných automobilov.

Qoros 3 Sedan Foto: Qoros
Tento vysoko intuitívny systém vyvinutý značkou Qoros bol navrhnutý tak, aby minimalizoval rozptýlenie vodiča. Ovláda sa prostredníctvom jednoduchého pohybu dvomi prstami, pričom umožňuje ľahkú navigáciu bez zložitého viacúrovňového menu konkurenčných multimediálnych systémov.

Funkcie cloudového pripojenia


Multimediálny systém Qoros MMHTM je bránou, ktorá zabezpečuje užívateľom prístup ku komplexným cloudovým službám QorosQloudTM, ako napríklad lepšia navigácia, stav vozidla a funkcie sociálnych sietí. Táto technológia, ktorá integruje funkcie inteligentných telefónov užívateľov a ďalších pripojených zariadení, umožňuje modelu Qoros 3 Sedan, aby sa stal súčasťou digitálneho sveta zákazníka tak, ako nikdy predtým.

Bezpečnosť na svetovej úrovni


Qoros 3 Sedan je prvé vozidlo na svete vyrobené v Číne, ktoré dosiahlo maximálne hodnotenie päť hviezdičiek v nárazových testoch EuroNCAP. Je preto jedným z najbezpečnejších vozidiel vôbec, ktoré boli testované v 16-ročnej histórii tejto organizácie a doposiaľ je najlepším testovaným vozidlom za rok 2013.

Qoros 3 Sedan Foto: Qoros
Qoros 3 Sedan je poháňaný zážihovým motorom s objemom 1,6 litra s variabilným časovaním sacích ventilov a to buď v preplňovanej alebo atmosférickej verzii, v oboch prípadoch je spojený buď so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo šesťstupňovou dvojspojkovou automatizovanou prevodovkou.

Preplňovaný zážihový variant s objemom 1,6 litra sa vyznačuje výkonom 115 kW (156k) a maximálnym krútiacim momentom 210 Nm, pričom spolupracuje so šesťstupňovou suchou dvojspojkovou automatizovanou prevodovkou. Qoros 3 Sedan dosahuje zrýchlenie z 0 na 100 km / h za 9,7 sekundy, a maximálnu rýchlosť 217 km / hod. Spotreba paliva je iba 6,4 l/100 km.



Atmosférický zážihový variant s objemom 1,6-litra dosahuje výkon 93 kW (126k) a 155 Nm. Spolu s týmto motorom spárovaným so šesť-stupňovou manuálnou prevodovkou, zrýchľuje vozidlo z 0 na 100 km / h za 11,6 sekundy. Spotreba paliva je iba 6,1 l/100 km, či impozantných 6,0 l/100 km, v prípade prepojenia s dvojspojkovou automatizovanou prevodovkou. Oba motory sa vyznačujú výnimočnými jazdnými vlastnosťami.

Podvozok sa vyznačuje vzperami MacPherson vpredu a kľukovou nápravou s torznou priečkou vzadu, vďaka ktorým dosahuje Qoros 3 Sedan vynikajúci komfort jazdy a úroveň riadenia, v prípade, že je potrebná jeho dynamickejšia odozva.

Komentáre