Autá

Nový Peugeot 508 ako sedan, kombi a extrémne kombi

"Prvý vážnejší facelift automobilov Peugeot 508 je na svete. Z Francúzska sme dostali novej podoby všetkých troch variantov tohto manažérskeho vozidla - sedanu, kombi SW aj najvyššej kombi verzie RXH. "

Erik Stríž, 24. júna 2014 10:00
Nový Peugeot 508 ako sedan, RXH a SW Foto: Peugeot


Facelift automobilov Peugeot 508 s prívlastkom modelového roku 2015 už francúzska automobilka predstavila aj oficiálne za účasti Novaka Djokovića v Londýne. Tenisová hviezda by mala napomôcť šíreniu správ o novej trojici vozidiel. Premiéra nového Peugeotu 508 pre platiacich zákazníkov sa udeje v auguste v Moskve, na Chengdu Motor Shows a následne aj na parížskom autosalóne.

Nová 508-čka nasleduje kroky svojich menších bratov 108 a 308 a preberá od nich niekoľko dizajnových prvkov. Máme možnosť pozorovať plochšiu prednú kapotu, menší gril chladiča na prednej maske, výraznejší dizajn svetlometov a celkovo mierne agresívnejší vzhľad. Ten je však aj naďalej pokračovaním toho jemnejšieho a vyladeného dizajnu, ktorý pred pár rokmi Peugeot uviedol v rámci veľkého redizajnu všetkých svojich modelov. Poteší, že predné svetlomety budú môcť byť kompletne vyhotovené v LED technológii.

Peugeot 508 RXH (2015) Foto: Peugeot

Každý variant si nájde uplatnenie


Vo svete automobilizmu nie je zvykom, že by sa nové vozidlá predstavovali naraz v niekoľkých prevedeniach. Peugeotu sa však tento princíp postupného zverejňovania fotiek a naťahovania verejnosti zrejme nepáči a tak nám ponúkol oficiálne fotografie všetkých troch verzií novej 508-čky.

Základom je sedan, ktorý bude hľadať svojich majiteľov medzi mladšími ľuďmi a vo firmách ako manažérske vozidlo. Variant SW (Sport Wagon) bude určený opäť skôr pre rodinne založených zákazníkov, ktorí od svojho nového automobilu vyžadujú okrem iného aj veľký batožinový priestor. A najvyšším modelom z predstavenej trojice je model RXH, ktorý v sebe kombinuje len to najlepšie - veľký priestor typický pre kombi a technologickú výbavu najvyššej úrovne.

Peugeot 508 RXH (2015) Foto: Peugeot

Interiér takmer bez zmien


Interiér nového automobilu sa dočkal kvalitných materiálov a luxusného nádychu, ktorý je typický skôr pre automobily vychádzajúce z výrobných pásov nemeckých automobiliek. Nachádzame v ňom rozmerný volant s masívnym stredom, 7-palcový dotykový displej na stredovej konzole, rôzne viac či menej nenápadné úložné priestory, jednoduchú dizajnovanú stredovú konzolu so základnými ovládacími prvkami, head-up displej a 4-zónovú klimatizáciu. Súčasťou vyššieho stupňa výbavy budú aj predné a zadné kamery a systém upozorňovania na objekty v mŕtvom uhle.

Vo všeobecnosti však musíme konštatovať, že sa vzhľad interiéru faceliftovanej 508-čky v porovnaní s jej predchodcom takmer vôbec nezmenil. Jedinú výraznejšiu zmenu nachádzame v dizajne ukazovateľov pred volantom.

Peugeot 508 (2015) Foto: Peugeot

Zatiaľ s dvomi motormi


Predstavený model 508 bude využívať dispozície motorov 1.6 THP so štart/stop technológiou a výkonom 165 konských síl a 2-litrového 180-koňového motora BlueHDi.

O cenách faceliftovaných modelov Peugeot zatiaľ nič nehovorí, avšak upresňuje termín spustenia predaja. Na našom starom kontinente sa nových Peugeotov dočkáme už 10. septembra tohto roka.

Komentáre